Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Opstart project “de generische gemeentelijke website van de toekomst”

09/01/2013

Nieuwsflash: "Inschrijvingen zomerkamp 2013 kunnen vanaf 1 juni"

Een bekend proces in uw organisatie, maar heb je al eens stilgestaan hoe elke pion in dit verhaal dit proces ervaart? Ouders zetten reminders in hun agenda, kinderen kijken met grote ogen uit naar de vakantie en softwaretoepassingen of ouderwetse administratie registreren de inschrijving, klaar. Leuk als je er bij bent, minder leuk als je kind die zomer een alternatief moet zoeken omdat er ergens in dit proces iets misloopt, technisch of communicatief.

Dit is één voorbeeld van hoe een dienst aan burgers kan leiden tot verbetering. In het optimalisatieproces denken we aan koppelingen tussen informatiesystemen, het voeren van de communicatie rond het event en de nieuwe component: de conversatie starten tussen de verschillende actoren. Kinderen “praten” over het kamp via de sociale media, ouders aan de schoolpoort, interne medewerkers maken afspraken voor een vlotte verwerking, digitale processen zorgen voor de correcte registratie gebruikmakend van alle gegevens die al aanwezig zijn in de organisatie. Een utopie? Vandaag misschien wel, maar de bouwstenen voor morgen liggen klaar.

Met het project “de generische gemeentelijke website van de toekomst” wil V-ICT-OR een standaard ontwikkelen, die het voor burgers, ambtenaren, leveranciers en elke andere stakeholder makkelijker moet maken om processen te digitaliseren met behulp van het internet via websites en apps. Daarnaast zal er binnen dit project veel aandacht geschonken worden aan het omvormen van gemeentelijke communicatie naar conversatie. Door middel van een inventaris van bestaande oplossingen en het uittekenen van een concept zullen er een aantal tools ter beschikking gesteld worden.

Wil je meer weten?

Contactinfo: Bart Gysens - bart.gysens@v-ict-or.be - 0475 846956