Kennisplatform

KPLO - KennisPlatform Lokale Overheden

Het objectief van KPLO is om kennis te delen tussen ICT-verantwoordelijken in lokale besturen. Om dit te realiseren startten we drie initiatieven:

Regionale kenniskringen  -  Online communityplatform  -  Online kennisplatform 

KPLO is gerealiseerd in kader van een EFRO-project (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) samen met onze projectpartners.

Wat is het kennisplatform voor lokale overheden? Bekijk de video

 

Regionale kenniskringen

V-ICT-OR faciliteert een 15-tal kenniskringen waar ICT-verantwoordelijken kennis delen. De kenniskringen zijn een ideale barometer wat e-government betreft. Verworven kennis kan men terugkoppelen naar de on-line community.

Lees hier meer over de Kenniskringen.

Overzicht van de kenniskringen: Elke kenniskring heeft ook een eigen "werkruimte" om verslagen te delen, samen te werken via online documenten, vragen te stellen aan de community... . Klik op de kaart om de werkruimten te vinden. 

 

Online community

Dit online platform brengt ICT-verantwoordelijken in lokale besturen, leveranciers en andere actoren uit het speelveld in contact. Je kunt het vinden op http://www.v-ict-or.be/community.

Tweewekelijks sturen we onze nieuwsbrief I&E uit. Deze focust op Informatiemanagement en e-government voor overheden. Inschrijven op de nieuwsbrief kan hier: 

http://www.v-ict-or.be/community/newsletters

Online kennisplatform

De kennisdatabank met zoekmotor, die naadloos geïntegreerd is met het communityplatform, laat toe om documenten te delen. Bij elke zoekopdracht wordt deze zoekmotor aangesproken. Van elk document wordt metadata bijgehouden die toelaat om gericht te zoeken in de kennisdatabank. Op basis van de documenten die opgeladen worden door communityleden, worden expertenprofielen afgeleid. Gebruikers van dit kennisplatform kunnen rechtstreeks vragen stellen aan collega’s met een bepaald expertisedomein. 

Gerelateerde pagina's: KPLO2