CCSP: Common Citizen Service Platform

Onderwerp: Steeds meer andere lokale besturen besloten de voorbije jaren hetzelfde softwarepakket, MS Dynamics CRM, aan te kopen en te implementeren in hun organisatie. Ook zij zagen het nut in van een serviceplatform dat talloze mogelijkheden biedt om een moderne, professionele en vooruitstrevende overheidsorganisatie te ondersteunen.

Lokale noden zijn vaak gelijklopend over de verschillende gemeentebesturen heen. Oplossingen ontwikkelen kost echter geld, veel geld. En dat ondermijnt de ontwikkelingskansen. Aalter besloot daarom een netwerk van lokale besturen op te richten om ervoor te zorgen dat die ontwikkelingen financieel haalbaar worden door onderling oplossingen uit te wisselen. En dit zonder dat daarvoor externe partners (en dus financiële middelen) nodig zijn.

Om dit proces op gang te brengen willen V-ICT-OR vzw, Aalter, Digipolis Gent, Diksmuide, Lokeren, Maaseik, Maldegem, Menen, Mol en Zedelgem hun uitgewerkte oplossingen met elkaar uitwisselen. In aanwezigheid van minster van Defensie en voorzitter van de gemeenteraad, Pieter De Crem, maakten burgemeester wnd. Patrick Hoste en schepen van ICT Tony Andries hierover op zaterdag 7 mei 2011 de nodige afspraken met de vertegenwoordigers van de andere, hierboven genoemde, lokale besturen.

Documentatie: