Indien u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik hier

I&E • Jaargang 8 • Nummer 163 • 15 December 2016

Nieuws

 

V-ICT-OR blikt terug op een succesvolle editie van Manage IT

Op donderdag 8 december mochten we ongeveer 350 deelnemers verwelkomen op Manage IT dat helemaal in het teken stond van klantvriendelijke dienstverlening.

"Uw gemeente op weg naar 2020" daar wil V-ICT-OR samen met u op inzetten. We hebben daarom aan elke bezoeker het boek 'Bouwdoos Masterplan Slimme Gemeenten' aangeboden in combinatie met een kaartspel op maat van lokale besturen. Aan...

Stad Kortrijk wint de Gouden Bit op Manage IT

Op donderdag 8 december 2016 reikte V-ICT-OR voor het eerst de Gouden Bit uit op Manage IT. Deze prestigieuze prijs zet organisaties die dankzij een slimme inzet van ICT het verschil maken voor hun klanten in de bloemen.

De drie genomineerden voor deze prijs waren stad Brugge, stad Kortrijk en stad Mechelen. Stad Kortrijk ging uiteindelijk met de prijs lopen met het project...

Getuigenissen van secretarissen voor ManageIT

Op Manage IT werden een aantal korte quotes getoond van de secretarissen van Antwerpen, Turnhout, Londerzeel en Gavere. De volledige compilatie van deze geprekken met interessante invalshoeken kunt u zien en horen via deze film.

Wat mag u in 2017 verwachten vanuit V-ICT-OR?

Nu 2016 op z'n einde loopt, kunnen we terugblikken op het werkjaar 2016 en meteen ook al de uitgangspunten voor 2017 onder de aandacht brengen.

Terugblik werkjaar 2016

In de loop van 2016 werden vanuit V-ICT-OR bestaande instrumenten verder ontwikkeld op basis van gebruikerservaringen, maar ook nieuwe instrumenten aangeboden. Informatieveiligheid staat voor V-ICT-OR al geruime tijd hoog op...

Hoe 'sturen' we op Informatie & Technologie zonder kennis van uitgaven?

De strategische meerjarenplanning vormt de kern van het planningsgedeelte van de beleids- en beheercyclus binnen de lokale besturen. Een lokaal bestuur legt in zijn meerjarenplan de grote lijnen van het beleid voor de komende jaren vast. Elk jaar wordt het meerjarenplan minstens éénmaal aangepast in functie van lopende wijzigingen en nieuwe onvoorziene...

Kamperen aan scholen: V-ICT-OR gaat mee de strijd aan

Ouders die hun kind absoluut willen inschrijven in een bepaalde school en daarvoor zelfs voor de deur blijven kamperen? Het is jammer genoeg een jaarlijks weerkerend tafereel.

V-ICT-OR werkt al geruime tijd aan oplossingen om deze problematiek aan te pakken. Er werd binnen het kennisplatform voor lokale overheden (KPLO) - een EFRO project dat van 2008 tot 2012 liep - nu ook mogelijk...

Bekijk blockchain door een overheidsbril

Blockchain. Vandaag wordt wereldwijd al druk geëxperimenteerd met deze technologie die transacties en registraties zonder centrale entiteiten of (erkende) tussenpartijen mogelijk maakt. En ook binnen de publieke sector biedt deze technologie heel wat mogelijkheden. V-ICT-OR heeft in dit verband al heel wat studiewerk verricht. Een aantal ontwerpen zijn gebruiksklaar en kunnen...

Digital Transformation Office vervangt Fedict

Op vrijdag 9 december keurde de Ministerraad de oprichting van een Digital Transformation Office goed. Dat bureau zal Fedict opvolgen en wordt onderdeel van een nieuwe FOD.

Deze nieuwe overheidsdienst zal verantwoordelijk zijn voor digitale transformatie binnen de federale overheid, waarbij gebruiksvriendelijke en toegankelijke digitale dienstverlening centraal staan.

Op de ministerraad werden...

Evenementen

 
08-02-2017 20170208 Kennisdag Architectuur
27-01-2017 20170127 Gecertificeerde Informatieveiligheidsconsulent volgens de Richtsnoeren Mod 1/5
08-03-2017 Gecertificeerde informatieveiligheidsconsulent - richtsnoeren (Gent)
19-01-2017 20170119 Regionale kenniskring Leiedal
07-02-2017 20170207 Regionale kenniskring Zuidwest Limburg (Q1)
21-02-2017 20170221 Regionale kenniskring REVA (kwartaal 1)
22-02-2017 20170222 Regionale kenniskring Pajottenland & Zennevallei (kwartaal 2)
23-02-2017 20170223 Regionale kenniskring Westhoek (kwartaal 1)

Wist u dat...?

 

... u Manage IT reeds kan herbeleven?

Dit jaar mochten we meer dan 350 bezoekers verwelkomen op Manage IT. Dank aan alle deelnemers, sprekers en standhouders, we mogen alweer spreken van een zeer geslaagde editie!

Wie Manage IT opnieuw wil beleven, kan op de terugblikpagina de presentaties downloaden en de sfeerbeelden bekijken. Noteer alvast 30 November 2017 in uw agenda voor een volgende editie!

 

... u nog tot 23 December kan intekenen voor een begeleidingstraject aan voordeeltarief?

V-ICT-OR begeleidt lokale besturen in de uitwerking van haar dienstverlening op basis van het kaartspel en het handboek "Bouwdoos Masterplan voor Slimme Gemeenten".

Wie graag ondersteuning krijgt bij het uitwerken van haar beleid naar een concreet masterplan, kan nog tot vrijdag 23 december een begeleidingstraject afnemen aan een voordeelprijs van € 8.500.
U vindt alle informatie in bijgevoegde flyer. Bestellen kan via mail naar vlavirgem@v-ict-or.be.

 

... u vanaf nu het boek "Bouwdoos Masterplan voor Slimme Gemeenten" ook kan bestellen?

Elke deelnemer aan Manage IT ontving een gratis exemplaar van het boek "Bouwdoos Masterplan voor Slimme Gemeenten".
U kon niet aanwezig zijn op Manage IT? Geen nood, u kan het boek vanaf nu ook gewoon bestellen.De kostprijs bedraagt €45 (incl. BTW) en €5 voor verzending.

De bouwdoos voor slimme gemeenten is een dynamisch instrument. Als beleidsmaker krijgt u 18 gele kaarten ter beschikking met diverse strategische beleidsprincipes. Bij elk van die gele kaarten horen een aantal groene kaarten. Die groene kaarten focussen op informatie en technologie en helpen u om de strategische doelstellingen in de praktijk te vertalen rekening houdend met een aantal technologische implicaties en bestaande bouwstenen. Ten slotte helpen 6 blauwe kaarten u verder op weg door de verwijzing naar beschikbare tools en instrumenten.

Wenst u de bouwdoos binnen uw lokale ICT-dienst te gebruiken? De 12 groene kaarten bieden u een overzicht van informatie en technologie principes waar u wellicht al mee aan de slag bent. Om de vertaalslag vanuit de ICT-dienst naar de politieke visie en strategie te maken zijn een aantal gele kaarten (strategische beleidsprincipes) voor handen. Op die manier kan u op een eenvoudige manier de link tussen politieke visie en ICT-keuzes leggen. Voor meer ondersteuning kan u de blauwe kaarten (ondersteunende principes) raadplegen.

Het bijgevoegde boek begeleidt u in het kaartspel en biedt onder meer antwoord op volgende vraag: Hoe vertaal je politieke beleidskeuzes naar informatie & technologie via een slimme referentiearchitectuur?

 

Heet van de naald.

 

Shopt IT: donderdag 11 mei 2017!

Markeer alvast in uw agenda: de 15e editie van Shopt IT gaat door op donderdag 11 mei in het ICC Gent.

Wie voor deze feesteditie graag een plaats reserveert op de beursvloer, kan dit reeds via dit registratieformulier: 
https://v-ict-or.be/kenniscentrum/evenementen/shopt-it/deelnameformulier-congrespartner-shopt-it-2017.
De eerste inschrijvingen zijn reeds binnen. Standplaatsen worden toegekend op basis 'first come first served'!
(de gepubliceerde prijzen blijven geldig tot 31/01/2017)

Bekijk hier de sfeerbeelden van Shopt IT 2016.

 

Manage IT: 30 November 2017

Markeer ook deze datum in uw agenda: Manage IT 2017 gaat volgend jaar door op 30 November. 

 

De werking van V-ICT-OR wordt mee ondersteund door de stuurgroep lokaal e-government

V-ICT-OR vzw – Vlaamse ICT organisatie
Mosten 13 – Industriezone E17-3 – 9160 Lokeren –  info@v-ict-or.bewww.v-ict-or.be
Tweewekelijkse nieuwsbrief van de Vlaamse ICT organisatie