Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Manage IT succes ondanks sneeuwellende

03/12/2010

Ondanks de hevige sneeuwval, waren er gisteren 190 deelnemers aanwezig op V-ICT-OR Manage IT. Een mix van secretarissen, burgemeesters, ICT-managers en ICT'ers liet zich onderdompelen in de wereld van ICT-management.

Vincent Van Quickenborne, Minister van Economie, Innovatie, Administratieve Vereenvoudiging, ICT en Telecommunicatie, gaf een geslaagd startschot voor de dag. Vol passie en bevlogenheid trachtte hij ons met allerlei voorbeelden warm te maken voor een lokale overheid die creatief durft nadenken over digitale (r)evoluties. Het intelligent en doordacht inzetten van nieuwe ICT-toepassingen kan een stimulans betekenen voor elke lokale overheid bij de uitbouw van een kwaliteitsvolle dienstverlening voor haar burgers.

Jan Jambon kon door de huidige regeringsformatie spijtig genoeg niet aanwezig zijn, maar Peter Hautekiet wist ons allen te boeien met zijn uiteenzetting over Midoffice binnen lokale overheden. Hoe streven naar een kwaliteitsvolle en geïntegreerde dienstverlening voor de burger? Hoe streven naar een geïntegreerde en gestructureerde werkomgeving voor ambtenaren? En hoe kan correcte en relevante beleidsinformatie ter beschikking gesteld worden voor het management? Samen met een aantal geïnteresseerde besturen werd er wekenlang gebrainstormd in een denktank midoffice. Het resultaat: een nota over hoe een midoffice-architectuur er globaal genomen zou moeten uitzien en welke de voorwaarden zijn voor succes. Alle deelnemers kregen de publicatie mee naar huis.

Op de beursvloer konden deelnemers kennismaken met de producten van de commerciële wereld. Ook in de namiddag waren er een tiental workshops gepland in het teken van informatie-architectuur. Er werd afgesloten met een heerlijk avonddiner, amusante optredens en uiteraard, de uitreiking van de V-ICT-OR's Meest Gewaardeerde Awards. In de aanloop naar Manage IT konden de V-ICT-OR leden stemmen op hun favoriete leverancier. Een grote proficiat aan de winnaars in de vier verschillende categorieën!

- De meest gewaardeerde hardware leverancier: Dell

- De meest gewaardeerde software bouwer: Remmicom

- De meest gewaardeerde dienstverlener: CEVI

- De meest gewaardeerde webbouwer: LCP

Enkele sfeerfoto's van deze congresdag zijn reeds te bezichtigen in de fotogalerij op onze website. De presentaties zullen pas volgende week online staan.