Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Bibliotheekbezoekers kunnen boeken nu ook mobiel verlengen

17/07/2012

Katholieke Hogeschool Kempen (KHK) en Provinciaal Bibliotheekcentrum Antwerpen (PBC) en CIPAL ontwikkelen samen mobiele applicatie.

De partners hebben de handen in elkaar geslagen om ook voor de bibliotheekbezoeker administratieve vereenvoudiging realiteit te maken. Het resultaat is een innovatieve applicatie die op iedere smartphone werkt. Bibliotheek Brasschaat mag als pilootbestuur haar klanten als eerste de applicatie aanbieden.

De grootste sterkte van de applicatie is dat de bibliotheekgebruiker een melding ziet verschijnen wanneer de uitleentermijn van zijn of haar geleende items bijna verstreken is. De gebruiker krijgt dan meteen de mogelijkheid om de items te verlengen, zonder zich naar de bibliotheek te begeven. Dit verkleint de kans op boetes. Ook kan men raadplegen of gereserveerde werken reeds beschikbaar zijn en of er openstaande boetes zijn.

De eerste bibliotheek die de applicatie, die beschikbaar is voor Apple (iOS), Android en Windows Phone, in gebruik neemt is bibliotheek Brasschaat. Later zullen ook andere bibliotheken deze mobiele diensten kunnen verlenen. De bibliotheekgebruiker kan de applicatie downloaden in de respectievelijke app stores.