Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Cyber & Information Security Day 2019

14/11/2019 09:00 — 14/11/2019 17:00

"Vrees niet, in deze mail zit (nu eens) géén cyber-gevaar verscholen".  Bijna elke mail, PDF-folder of elektronisch bericht zou moeten voorafgegaan worden door deze geruststellende woorden. Het lijkt anders alsof er door elke byte die wordt verstuurd, de onveiligheid verder wordt verspreid...

Via de 'Cyber and Information Security day' biedt V-ICT-OR jou een oplossing. Tijdens één dag ontvang je diverse tips, bredere inzichten en mogelijks zelfs enkele tools die je het leven veiliger maken. Tijdens de diverse sesssies van die dag krijg je deze oplossingen toegelicht, zodat je hiermee de informatieveiligheid van jouw organisatie en jouw leven beter kan beveiligen. De beveiligingsmaatregelen en de aandachtspunten stellen je zo in staat om deze onveiligheid terug te dringen.

Want door aanwezig te zijn, vergroot je meteen jouw praktische kennis en inzicht. Niet dat daardoor deze cyber-gevaren plots verdwijnen, maar wel zal jij inzien hoe je deze best kan aanpakken zodat je beter voorbereid bent op een veiligere toekomst.

Doelgroep :

Allen die dagelijks - in het leven en tijdens het werk - de confrontatie met IT en zijn mogelijke dreigingen ondergaat : in de auto, op het werk, via de smartphone, in het vliegtuig, op de computer, via de smart-TV of de koelkast, via e-mail, enz...

De manager, de directeur en de bestuursleden die begaan zijn met veilige IT vinden er baat in. Maar ook de informaticus, netwerkspecialist, informatieverwerker die zich praktisch en concreet wil informeren over de dreigingen en mogelijke remedies.

Programma
09u00 - 09u30

Registratie & ontvangst

09u30 - 09u40

Verwelkoming

09u40 - 10u10

Strategie en prioriteiten van de nieuwe GBA

David Stevens | voorzitter Gegevensbeschermingsauthoriteit

Tijdens deze uiteenzetting zal de voorzitter van de Gegevensbeschermingsautoriteit het nieuwe strategische plan toelichten, met bijzondere aandacht voor overheidsinstanties en beveiliging van informatie.

10u10 - 10u40

Wanneer je kennis en ervaring tekort schiet... en je zoekt naar een betaalbare, correcte cyberopleiding(en)

Tom De Bruyn & Carl Corens | Seris

De firma Seris (één van de grootste beveiligingsfirma's in ons land en in Europa) besloot om samen met V-ICT-OR, die van nature heel veel aandacht voor beveiliging van informatie en systemen heeft getoond, de oprichting van een cyberacademie aan te pakken.
Naast de normale academische wereld, is dit laagdrempelige, punctuele opleidingstraject dé manier om te leren hoe de zaken in de realiteit verlopen (red teams) en hoe je je hiertegen kan beveiligen dmv eenvoudige of wat complexere oplossingen (blue teams).

Tijdens de sessie wordt er ingegaan op het inhoudelijk aspect van de opleiding, en worden er ook demonstraties gegeven met de ondersteunende cybertools. Je zal een cyberaanval kunnen ervaren, de gevaren kunnen zien en ook de verdediging aan het werk kunnen zien. Geen technische 'mambo-jambo' maar een pragmatische aanval met verdediging.
Dat dit alles kadert binnen een globale en praktische cyberopleiding zal eveneens uit de doeken worden gedaan.

10u40 - 11u00

Koffiepauze

11u00 - 11u30

Presentatie TBC

Johan Smekens | | Chief Security Officer, Agentschap Facilitair Bedrijf

11u30 - 12u00

Presentatie TBC

12u00 - 13u15

Lunch

13u15 - 13u45

Presentatie TBC

13u45 - 14u15

De rol van de VTC als toezichthoudende autoriteit

Frankie Schram | Prof. dr. Frankie Schram

Naast de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) is er op Vlaams niveau de VTC. Als toezichthouder in het kader van de AVG heeft de VTC een andere invulling dan haar voorganger met dezelfde naam. Wat doet de VTC? En wat moet jij doen ten aanzien van de VTC? Wat doet de VTC niet? Hoe is de relatie tussen de VTC en de GBA? Op die vragen wil deze bijdrage antwoorden brengen.

14u15 - 14u30

Koffiepauze

14u30 - 15u00

Let op: uw toegangsbadge is gekopieerd, uw account is leeg en uw profiel is aangepast...

Nico Cool | computerveiligheidsspecialist

Wil je toegang tot de VRT, tot de politie of het OCMW?
Beveiligingsexpert Nico Cool ontdekte dat toegangsbadges heel makkelijk na te maken zijn. Met een simpel toestel, dat iedereen online kan bestellen, maak je in enkele seconden een kopie. Hoe komt het dat de toegangskaarten zo onveilig zijn? Waar zitten de aanvankelijke problemen, die deze misbruiken 'zomaar' mogelijk maken?
Dagelijks stoot Nico op andere, nieuwe veiligheidsuitdagingen. Bijvoorbeeld omtrent een gehackt account of een volledig aangepast profiel (weliswaar zonder jouw toestemming). Kunnen we ons beschermen tegen vervalsingen of e-inbraken? Hoe beveiligen wij onze dagelijkse zaken beter? Wat zijn de gouden tips die hij ons wil/kan aanreiken?

15u00 - 15u30

Civic Resilience and the Changing Role of Councils

Jos Creese | FBCS, FSIM, Independent digital analyst and consultant, CCL

Everyone knows cyber risks are growing. However, as the threat landscape changes, many local authorities are not keeping pace with the wider cyber risks to their communities and in what they must do to increase civic protection. This presentation will highlight the new responsibilities and the actions councils should take if they are to safeguard their communities for the future.

15u30 - 16u30

Reflectiedebat en slotwoord

16u30 - 17u00

Afsluitende cocktail

Organisator

V-ICT-OR vzw

Locatie
Lamot
Haverwerf
2800 Mechelen
Deelnemen

Toegangsprijs

Prijzen zijn exclusief BTW voor niet-leden, en vrijgesteld van BTW voor effectieve leden.

Prijsgroep Prijs
Standaard € 195
Bedrijfslid € 195
Effectief Lid V-ICT-OR € 165
Effectief Lid V-ICT-OR (Vlaamse overheid) € 165

Inschrijven