Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Demodag AV voor uw raadszaal

Inschrijven
12/06/2019 08:30 — 12/06/2019 16:30

Op weg naar een gezamenlijk bestek vanuit lokale besturen

Steeds vaker hebben lokale besturen nood aan een audio-visueel systeem in de raadszaal. Dit om naast gewone opnames ook livestreaming van de raadsvergaderingen te kunnen verzorgen. Omdat wij inmiddels zoveel vragen hebben gehad leek het ons zinvol een werkgroep op te richten met belangstellende gemeenten om zo een functioneel volledig bestek te kunnen opzetten.

Het vervolg is deze demodag!

Programma
08u30 - 09u00

Ontvangst met koffie

09u00 - 09u30

Inleiding AV video systemen en selectiecriteria

Johan Van der Waal | V-ICT-OR

09u30 - 10u20

Voorstelling AV systeem 1 - Jacot Audiovisueel

Alain Poort | salesmanager & Michel Calvelage | directeur

Jacot Audiovisueel bestaat al meer dan 80 jaar en is daarmee de langst bestaande AV integrator van Nederland. Wij zijn de specialist van Nederland op het gebied van vergader- en congrestechniek in de breedste zin van het woord.
Wij onderscheiden ons in de markt door unieke oplossingen te bieden, die perfect aansluiten op de workflow van onze relaties. Een voorbeeld hiervan is onze in eigen huis ontwikkelde software “de automatische regisseur”, die naadloze overgangen tussen camerabeelden mogelijk maakt en intelligent schakelt, om de opnames aantrekkelijker te maken om naar te kijken. Deze software hebben wij overigens ontwikkeld in opdracht van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Wij lichten onze expertise graag nader toe tijdens de pitch.

10u20 - 10u40

Pauze

10u40 - 11u30

Voorstelling AV systeem 2 - PLAY AV

Steve Mahieu & Jonas Dossche

PLAY AV: audiovisuele partner in de integratie van high-end AV apparatuur
Dirk Verhellen, zaakvoerder en oprichter van Play AV, begon in 1988 met een eenmanszaak voor de verkoop, verhuur en installatie van audiovisuele producten en diensten voor zowel grote als kleine ondernemingen. Vandaag is de firma uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de sector en telt het veertig medewerkers, verspreid over twee vestigingen in Gent en Brussel.
Play AV is al dertig jaar lang een gerenommeerde full service-speler op de audiovisuele markt. De kernactiviteiten van Play AV zijn ProSales en Rental. Onder de Pro Sales vallen de verkoop en installatie van audiovisuele producten in vergaderzalen, showrooms, musea, kantoorgebouwen, stadions,… De Rental afdeling draait rond de verhuur en audiovisuele ondersteuning van events voor kleine- en middelgrote ondernemingen. Het gaat daarbij onder meer om productlanceringen, congressen en beurzen.

Inmiddels beschikt Play AV over een uitgebreide lijst van trouwe en gediversifieerde klanten, met grote namen zoals Brussels Airport, GSMA, NATO, Medialaan, Defensie, Belfius, Record Bank, Ghelamco Arena, Deloitte, KPMG, Willy Naessens, Square, Infrabel, Arcelor Mittal, Electrabel, het Red Star Line Museum, Bekaert, Kortrijk Xpo, De Montil, BASF, Digipolis, EEG, VRT en het Vlaams en Waals Parlement.

11u30 - 12u20

Voorstelling AV systeem 3 - ARBOR MEDIA

Geert van den Bossche | Arbor Media

Komt dit u bekend voor?
De traditionele aanpak in de gemeenteraadzaal leunt nog sterk op handmatige processen. Dat kost tijd en geld. Op beide is te besparen door de inzet van een software omgeving die een maximum van taken automatiseert. Een opname voor digitale verslaggeving, identificatie van sprekers en agenda punten, behandelen van stemrondes en stemmingsuitslagen, rapportering na de gemeenteraad met terugkoppeling naar het bestuur systeem,; zijn een aantal basis taken die door het inzetten van Arbor Media software producten worden geautomatiseerd.

Efficiënte workflow
De wijze waarop raadsvergaderingen doorgaans worden uitgezonden, is foutgevoelig en arbeidsintensief. Met onze softwareoplossing voor gemeenten automatiseert u de gehele workflow rondom een vergadering. Het discussie systeem, cameravolgsystemen, vergaderinformatie, het documentmanagementsysteem, het bestuur systeem en papierloze-vergaderdiensten zijn allemaal in het systeem ondergebracht en aan elkaar gekoppeld op basis van open data. Metadata hoeft niet meer handmatig ingevoerd te worden. Verder is er altijd de mogelijkheid om live metadata toe te voegen of te corrigeren. Deze verschijnt vervolgens ook automatisch bij het digital verslag van de vergadering. Het uitzenden van de gemeenteraad onder vorm van een live stream beantwoord aan de behoefte voor openbaarheid van bestuur en maakt daarbij naadloos gebruik van de informatie die wordt geproduceerd tijdens de gemeenteraad.

De voordelen voor u op een rij
• Alles geautomatiseerd
• Minder afhankelijk van hardware
• U blijft flexibel in de toekomst door de beschikbaarheid als circulair businessmodel
• Regie over eigen informatie en digitale verslagen
• Maandelijks opzegbaar, dus optimale flexibiliteit
• Open data, gemakkelijk te koppelen aan andere systemen
• Integratie met social media
• Gebaseerd op bestaande archief- en security-standaarden
• Bewezen oplossing

12u20 - 13u10

Lunch

13u10 - 14u00

Voorstelling AV systeem 5 - TELEVIC & REALDOLMEN

Whitemilk zorgt voor high tech verbinding. Overal. Altijd.
Aan het onthaal. In de vergaderzaal. Het auditorium. Het operatiekwartier. Tijdens congressen of seminaries.
Wij houden de vinger aan de pols in een hoogdigitale omgeving die zichzelf voortdurend opnieuw uitvindt.

Whitemilk combineert de hoogste kwaliteit in audio en video (AV) met verrassend innovatieve ICT en het fijnste design. We zitten op de eerste rij in een wereld die steeds mobieler wordt.

Whitemilk bestaat uit twee elkaar versterkende poten: Solution Sales onder leiding van Jan De Keyser en Rental & Events met Ben De Witte aan het roer.
We implementeren volledige audiovisuele systemen: ontwerp, distributie, programmatie en installatie. Onze projecteams zijn een combinatie van ervaring en jong geweld. We gaan ver in maatwerk en leveren consistent op tijd en binnen budget.

Wij zijn audiovisuele experts. We weten hoe we de meest geavanceerde technologieën kunnen integreren en zoeken telkens opnieuw uit hoe we daarmee waarde kunnen creëren voor onze klanten. Want, dat weet u ook, niet iedereen heeft hetzelfde nodig.

Whitemilk is de referentie voor audiovisuele projecten en verhuurconcepten in uiteenlopende sectoren: corporate, financiën, publiek, gezondheidszorg en onderwijs.
We voorzien vergaderzalen en boardrooms van het gepaste materiaal, gemeentehuizen en onthaalruimtes, consultatieruimtes, auditoria en controlekamers.
Daarnaast zijn zowel onze mannen als ons materiaal te huur: krachtige projectoren, image switchers, edge blending tools, flatscreens in alle mogelijke maten, projectorschermen
tot 20 meter diameter, sound sets, HD multicam life capturing…

Whitemilk is partner van Realdolmen sinds 2012, dit voor diverse raamcontracten.
Met de fabrikant Televic Conference realiseren wij heel wat installaties in raadzalen van gemeentebesturen.

14u00 - 14u50

Voorstelling AV systeem 6 - AVAPPS

AVapps is gespecialiseerd in audiovisuele totaaloplossingen voor de professionele markt; Inrichten van van vergaderzalen, auditoria, congreszalen, raadzalen, digital Signage, etc… alles wat met beeld en geluid te maken heeft.
Daar waar technologie enorm evolueert, wensen wij een geschikte en duurzame oplossing te bieden.

14u50 - 15u10

Pauze

15u10 - 16u00

Voorstelling AV systeem 7 - CEVI & STREAMOVATIONS

Het plaatsen van audiovisuele systemen in de raadszaal is een uitdaging waar iedereen door het nieuwe decreet mee wordt geconfronteerd. De echte uitdaging bij de keuze van een dergelijk systeem is de maximale integratie met de reeds bestaande systemen. Indien u vandaag werkt met een notulenbeheersysteem dan is het cruciaal dat alle data zoals agendapunten, stemmingen en sprekers automatisch geïntegreerd worden. Integratie is geen éénrichtingsverkeer. Het gaat niet enkel over het opnemen van de zitting, maar ook over hoe men bestaande systemen kan verrijken, zoals het bekijken van opnames in uw notuleertoepassing. Daarom hebben Cevi en Streamovations succesvol de handen in elkaar geslagen voor het bieden van een geïntegreerde oplossing tussen de notuleertoepassing Cobra en de streamingdiensten van Streamovations. Het resultaat van deze samenwerking staat niet op papier maar is succesvol uitgerold bij menige steden en gemeenten.

16u00 - 16u30

Terugblik en samenvatting van de dag

Organisator

V-ICT-OR vzw

Locatie
Zebrastraat
Zebrastraat
9000 Gent
Deelnemen

Toegangsprijs

Prijzen zijn exclusief BTW.

Prijsgroep Prijs
Standaard € 300
Effectief Lid V-ICT-OR € 0
Effectief Lid V-ICT-OR (groepsabonnement) € 0
Inschrijven