Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

29.01.2019 - Kennisdag - Let the games begin op vlavirgem.be!

Inschrijven
29/01/2019 13:00 — 29/01/2019 16:00
Banner

Meet, weet, vergelijk en verbeter uw gemeente!

VlaVirGem.be is het gloednieuwe portaal waar u eindelijk zicht krijgt op de werking van uw gemeente. Ontdek hoe de Vlaamse Virtuele Gemeente werkt en hoe u uw werking kunt verbeteren.

Een belangrijk deel van vlavirgem.be is de oplossingscatalogus: deze stelt u in staat om de link te maken tussen de noden van uw lokaal bestuur (referentiecomponenten) en de bestaande software om daaraan tegemoet te komen (oplossingen).

Hoe werkt het concreet? U hebt enkele databases ter beschikking (referentiecomponenten, oplossingen, standaarden, leveranciers) die u kunt verkennen. U kunt oplossingen aanduiden die u als lokaal bestuur gebruikt. U kunt scores geven aan de verschillende toepassingen die u gebruikt, met een woordje uitleg. U ziet ook welke oplossingen aan welke standaarden voldoen. Eens u alle oplossingen hebt aangeduid, kunt u op een kaart al uw types dienstverlening bezichtigen, gelinkt aan de corresponderende oplossingen.

Ontdek tijdens deze GRATIS kennisdag de mogelijkheden van de oplossingscatalogus op vlavirgem.be en ga aan de slag!

Programma
13u00 - 13u30

Onthaal en registratie

13u30 - 14u00

Oplossingscatalogus

De werking van onze oplossingscatalogus hangt af van de input van u als lokaal bestuur. We schetsen het idee achter deze tool en de mogelijkheden ervan.

14u00 - 14u30

Referentiearchitectuur

Op de kaart van de referentiearchitectuur ziet u duidelijk welke types dienstverlening (= referentiecomponenten of bovenlokale bouwsteen) u via welke oplossingen opvangt of nog niet opvangt. De referentiearchitectuur helpt u dus verder met het gebruik van de oplossingscatalogus en met de digitalisering van uw lokaal bestuur.

14u30 - 14u45

IT-maturiteit

Een IT-beleid hebben is een iets, het tot uitvoering brengen iets anders. Maar daarbovenop hebt u als IT’er misschien het gevoel dat u er alleen voor staat… Terwijl dat helemaal niet hoeft
Via de IT-maturiteitsmeting rekenen wij voor u uw score uit inzake IT-maturiteit.
Ontdek welk type gemeente u bent en kom te weten hoe u uw IT naar ‘the next level’ kunt tillen!

14u45 - 16u00

Demo en vragen

Organisator

V-ICT-OR vzw

info@v-ict-or.be

Locatie
VAC Gent - Virginie Lovelinggebouw
Koningin Fabiolalaan
9000 Gent
Deelnemen

Toegangsprijs

Prijzen zijn exclusief BTW.

Prijsgroep Prijs
Effectief Lid V-ICT-OR € 0
Effectief Lid V-ICT-OR (Vlaamse overheid) € 0
Standaard € 140

Inschrijven