Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Shopt IT 2019

Inschrijven
16/05/2019 09:00 — 16/05/2019 18:00
Banner

Jaarlijks organiseert V-ICT-OR "Shopt IT".

V-ICT-OR kende de jongste jaren een zeer sterke groei. We hebben ons niet alleen opgeworpen tot belangrijkste belangenbehartiger van de publieke sector, ook de bedrijven vinden in V-ICT-OR vzw de broodnodige katalysator binnen het e-gov gebeuren. Fundamenteel in onze werking is kennis overdracht en netwerking.

ShoptIT is de hoogmis voor alles wat informatie en technologie in de publieke sector betreft en staat helemaal in teken van Smart City dit jaar! Met 32 sprekerssessies, een gevulde beursvloer met slimme producten en diensten en een praatcafé willen we ook tijdens deze editie onze bezoekers een compleet pallet met oplossingen voor slimme lokale overheden aanbieden.

Speciale aandacht dit jaar gaat naar de hulpverlenings- en politiezones die in hun dagelijkse werking beroep moeten kunnen doen op feilloze technologie en informatie-uitwisseling.

Wie mee aan de digitale toekomst van de lokale besturen wil schrijven mag niet ontbreken.
 
Doelgroep:

IT-specialisten, ICT-diensthoofden, IT-managers, algemeen directeuren, beleidsmensen, diensthoofden, systeembeheerders, helpdeskmedewerkers, etc. uit lokale overheden

Aantal deelnemers:

400

Thema 2019 :

Smart City

  

Programma
09u00 - 10u00

Onthaal & registratie

10u00 - 10u10

Verwelkoming

Eddy Van der Stock | voorzitter V-ICT-OR

10u10 - 10u30

VlaVirGem verzustert met Vaardam.nl

VlaVirGem en Vaardam.nl gaan verzusteren. De twee virtuele gemeenten zetten hun vriendschappelijke contacten kracht bij, worden partnergemeenten en gaan elkaar bijstaan bij hun groei en opzet. Net zoals zovele gemeenten gaan deze virtuele gemeenten zich nog meer specialiseren in smart cities en hun digitale dienstverlening.
Wees getuige van de officiële verzustering en ontdek hoe beide steden elkaar complementair aanvullen!

10u40 - 11u30

Onderweg naar Eidas: het e-signing aanbod vandaag

Noel Peters | Domein Manager IAA, DG Digitale Transformatie

De Europese eIDAS verordening legt een norm voor elektronische identificatie vast om op een veilige en gestroomlijnde manier transacties uit te voeren in Europa. De DG DT licht haar dienstenaanbod rond trustservices, e-signing en het gebruik van CSAM voor een veilige toegang tot onlinediensten van de overheid, toe tijdens deze sprekerssessie.

Welke diensten kan V-ICT-OR u aanbieden

Johan Van der Waal | V-ICT-OR

FRAMEWORK MICROSOFT LICENTIES
Het Framework voor Microsoft licenties van V-ICT-OR heeft een overeenkomst afgesloten met zodat er vanaf 2019 zeer voordelige licenties kunnen aangeboden worden aan V-ICT-OR leden.

Deze overeenkomst kan leiden tot een ferme besparing in het budget van uw bestuur!

NoITs
Het project ‘Network of Information & Technology Skills (NoITS)’ moet de nood aan IT-profielen bij lokale besturen lenigen door een digitaal platform te laten ontwikkelen waarop, steeds conform de overheidsopdrachtenwetgeving (gelijkheid, mededinging en transparantie), de vraag (= lokale besturen met hun behoefte aan IT-profielen) en het aanbod (= IT-profielen vanuit diverse aanbodmogelijkheden) elkaar kunnen ontmoeten.

BUYIT PUBLIC
Stel u voor:
Ik sta voor een aankoop en heb voor mijzelf een aantal requirements opgesomd. Ik surf naar www.v-ict-or.be en klik naar de “webshop” BuyIT Public. Hier kan ik op basis van mijn requirements even rondkijken tot een type laptop, printer, … heb gevonden die ik wil, of ik vraag het platform een match te maken op basis van mijn requirements met bestaande producten in de catalogus. Meteen krijg ik gelijkaardige / evenwaardige producten voorgeschoteld van een reeks verschillende leveranciers. Het platform geeft een mooi overzicht van de verschillende producten. Vervolgens handel ik de aankoop af door simpel aan te klikken welk product ik verkies en een korte motivering te schrijven. Het contractbeheer en facturatie verloopt via het platform. Bovendien kan ik via een centraal aanspreekpunt melden of er problemen waren. Deze worden aangepakt en teruggekoppeld.
Te mooi om waar te zijn? Integendeel: Binnenkort willen wij voor u deze dienst uitrollen in de vorm van BuyIT Public.

Hoe inclusief is de beveiligingaanpak van uw onderneming?

Peter Wamback | Product Business Developement Manager bij Canon

Canon neemt de bescherming van de vertrouwelijke informatie van uw organisatie serieus . Hoe inclusief is de beveiligingaanpak van uw onderneming?

Het Mid-Office, van droom naar realiteit

Bert Daenen | BCT

Het Mid-Office: een abstract begrip, een verre droom, een onbereikbaar iets? Luister en leer hoe BCT van deze droom een realiteit maakte bij verschillende (fusie)besturen. Er komt heel wat kijken bij het realiseren van een Mid-Office.

In deze sessie licht BCT toe hoe zij de lokale besturen (bege)leidt naar dit doel. Over een holistische aanpak van integraties, standaardisatie, procesmanagement, masterdata-management, programma- en projectmanagement en change management. De knoop ontrafeld, het mysterie verhelderd.

BBC Digitaal? Da's ideaal!

David Stelma | Business Development Manager bij Pepperflow

De Beleids- & Beheerscyclus, in Nederland spreken lokale besturen over de Planning & Controlcyclus, is vaak een "papieren exercitie". Niet zelden vraagt men zich af wat de status van beleidsdoelstellingen, KPI's, financiën, actieplannen en acties is gedurende een legislatuur. Rapportage processen duren lang en vereisen gebruik van systemen waar ambtenaren niet altijd even goed in thuis zijn. In deze workshop laten we u kennismaken met een digitale BBC in een laagdrempelige, gebruiksvriendelijke SAAS Oplossing. Kom kennismaken met ons, we inspireren u graag!

Hoe kan een gemeente de veiligheid op het openbaar domein garanderen?

Bart Van Delm | Business Development Manager bij Rombit & Luc De Heyn | Business Development Manager bij Merkator

Innames op het openbaar domein zoals wegenwerken, containers en evenementen zorgen niet alleen voor grote hinder op het openbaar domein, de interne dossierverwerking verloopt vaak ook erg chaotisch en weinig transparant. Het Eagle Smart City project digitaliseert deze processen, zorgt voor eenvoudige interactie tussen de burger en de administratie en garandeert een efficiënter dossierbeheer. Iedereen beschikt over de nodige informatie: burgers zijn geïnformeerd over geplande hinder, politie kan gericht controleren, en de diensten kunnen focussen op de veiligheid. Verschillende lokale besturen en politiezones hebben het beheer van innames en evenementen al 100% onder controle dankzij Eagle. Ontdek alles over hun aanpak tijdens deze interactieve sessie.

SPRINT to Microsoft365 - Change Management: Case Wevelgem

Evert D’Hondt | Business Productivity Evangelist bij Synergics en Lisa Yserbyt | Beleidsmedewerker Algemeen Directeur bij gemeente Wevelgem

Steeds meer en meer besturen hebben reeds Microsoft 365, Office 365 of staan voor deze beslissing. Synergics helpt jou en jouw organisatie met deze tools op een productieve manier in te zetten via use cases of scenario's, zoals dienstoverschrijdend samenwerken, slimmer vergaderen, etc.
Maar hoe zorg je nu dat iedereen binnen je organisatie deze nieuwe manier van werken omarmt en adopteert? Change en adoptie management zorgen ervoor dat 3 human factors beïnvloed worden:
• Snelheid van adoptie
• Optimaal gebruik
• Bekwaamheid

In deze sessie leer je hoe heel jouw bestuur productief én veilig kan werken met bestaande of nieuwe toepassingen binnen Microsoft 365, toegepast op de gemeente Wevelgem.

Belpic: vlot laten werken en wat brengt de toekomst?

Luc Mertens

Werkt Belpic nog steeds met oude versies van Java en Adobe of mag je deze nu eindelijk updaten? Hoe krijg je Belpic draaiende op Windows 10? Hoe los ik vaak terugkerende problemen op? Wat houdt de update naar versie 28 in juni 2019 in en hoe rollen we deze zonder problemen uit? En wat met Belpic in 2020? Welke technologie wordt er voor deze gloednieuwe build gebruikt en wat betekent dit qua randapparatuur? FOD Binnenlandse zaken schept duidelijkheid. Een aanrader voor elke IT-medewerker die niet langer tijd wil verliezen bij installatie en onderhoud van Belpic.

Kaspersky

De enige manier om IT-security incidenten te voorkomen is uw collega's bewust te maken van Cyber Security

11u40 - 12u30

Het Digitaal Archief Vlaanderen gaat echt van start!

Quincy Oeyen | Beleidsondersteuner informatie- en archiefbeheer bij het Facilitair Bedrijf

De aanbesteding voor de bouw van een Digitaal archief is in een eindfase en wordt wellicht voor de Paasvakantie afgerond. Tegelijk wordt ook de definitieve kost voor de afnemers beslist.

Vlavirgem.be

Andreas Nikolakopoulos en Louis Descheemaecker | V-ICT-OR

VlaVirGem.be: het nieuwe portaal waar u eindelijk zicht krijgt op en het overzicht behoudt over uw gemeente of stad!

U heeft het wellicht druk? Natuurlijk, want lokale besturen zijn tegenwoordig met vanalles bezig: de implementatie van nieuwe software, aankopen, informatieveiligheid, horeca-zaken… Niet onlogisch dat u af en toe het overzicht verliest. Wij vanuit V-ICT-OR bieden al jarenlang ondersteuning aan lokale besturen via allerhande tools, opleidingen en begeleidingen. En toch: alles staat los van elkaar, en er is geen directe link tussen de oplossingen van V-ICT-OR en de noden binnen uw lokaal bestuur…

Met VlaVirGem.be verandert alles. Dit gloednieuwe portaal brengt structuur in de oplossingen van V-ICT-OR, biedt u een overzicht van uw gemeentewerking en maakt de directe link tussen uw noden als lokaal bestuur en de oplossingen die enerzijds bestaan op de markt en anderzijds door V-ICT-OR worden aangereikt.

How to move to an applications centric world!

Jimmy Noels | Territory Account Manager Public and Healthcare bij F5

Applicaties zijn de dag van vandaag niet meer weg te denken en behoren tot wat we vandaag noemen "Application Capital". Waar vroeger machines zorgde voor de industriële revolutie zorgen vandaag applicaties dat bedrijven gezond blijven en slimmer kunnen werken. Maar hoe zorg je ervoor dat dit op een veilige, snelle en slimme manier blijft gebeuren in een wereld van connected devices en applicaties die zich zowel in eigen datacenter als in Cloud omgevingen bevinden?

Citybot - Uw Besluitvorming via Facebook Messenger ontsloten

Stephen Lernout | Business Development & Innovation bij Nalantis

Als Algemeen Directeur, ICT Schepen, IT Manager of Verantwoordelijke Communicatie van uw stad of gemeente weet u als geen ander dat de vernieuwde Publicatieplicht een aantal uitdagingen met zich
meebrengt. Citybot biedt een kwalitatief én laagdrempelig antwoord door Artificiële Intelligentie in te zetten om uw Besluitvorming makkelijk te ontsluiten. Maak uw stad of gemeente écht open voor de
burger en wordt een Open Data koploper!

Tijdelijke ICT-expert inhuren? Zo kan het ook.

Luc Engels | Sales & Solution directeur bij Solvus

USG Public-Sourcing is een onafhankelijke, vendor neutrale speler met een uitgebreid dienstenaanbod voor de publieke sector.
Via een gemakkelijk toegankelijk platform en met ondersteuning van gespecialiseerde medewerkers gaan we voor u op zoek naar het beste profiel, op het juiste ogenblik en aan marktconforme prijzen.
Op deze manier kunt u, snel en efficiënt, gespecialiseerde ICT profielen inschakelen voor het uitvoeren van alle concrete, ICT gerelateerde projecten en opdrachten.

eGovFlow & connectiviteit (E-box & Mijn Burgerprofiel): digitale klantgerichtheid in een verbonden wereld

Dries Vermaut | Account Manager bij Vanden Broele

Zowel de Vlaamse (Mijn Burgerprofiel) als de federale overheid (E-box) nemen initiatieven om de digitale dienstverlening naar hun burgers te versterken. Initiatieven die elk op zich een puzzelstukje vormen van een groter geheel. Optimaal resultaat halen we pas in de verbondenheid tussen de verschillende projecten.
Als één van de eerste toepassingen in België koppelt eGovFlow zowel met E-box als met Mijn Burgerprofiel. Centraal bij deze open integratie staat enerzijds de burger en anderzijds de efficiënte maar klantgerichte werking van de lokale overheid.
Tijdens deze sessie tonen we u aan de hand van concrete voorbeelden hoe de puzzel gelegd kan worden. Hoe u als lokale overheid optimaal gebruik kunt maken van de initiatieven van de Vlaamse en federale overheid in combinatie met eGovFlow.
Na deze sessie kunt u meteen de volgende stap zetten in de digitalisering van uw dienstverlening.

Gemeente Merelbeke kiest voor HPE Simplicity: HyperSnel, HyperEfficiënt, HyperEenvoudig, HyperOntzorgd

Joeri D'Hondt | IT1

Gemeentebestuur en OCMW krijgen twee synchroon gerepliceerde datacenters die dankzij een hyperconverged opzet een maximaal resultaat krijgen in termen van snelheid en eenvoud. Het vraagstuk "to cloud or not to cloud" wordt vanuit de noden die een bestuur de komende 5 jaar heeft, beantwoord met de HPE Simplivity oplossing (Always ON 2.0). Full SSD, ingebakken back-up, slechts 2 toestellen, slechts 1 contract.

Duurzame veilige werkplek van morgen

Jan Stroombergen | Country Manager bij IGEL Technology

'Mobiel werken wordt de standaard. Ondertussen hebt u de uitdaging om uw medewerkers in een veilige duurzame beheersbare omgeving te laten werken. Hoe kunt u zo'n 30% kosten besparen op uw werkplekbeheer terwijl de complexiteit van uw multi-client omgeving verder toeneemt? Het antwoord krijgt u van Jan Stroombergen, Country Manager bij IGEL Technology.

BCT

Bert Daenen | BCT

Al uw vragen omtrent Mid-Office beantwoord!

12u30 - 14u15

Lunch

14u15 - 15u05

Lokale Besluiten als geLinkte Open Data - 300 lokale besturen verbinden op data-level

Veronique Volders & Katrien De Smet | Agentschap Binnenlands Bestuur

Lokale besturen nemen veel besluiten die impact hebben op burgers en bedrijven. Deze besluiten worden sinds januari 2019 verplicht gepubliceerd als Gelinkte Open Data. Dit maakt de transparantie en het hergebruik van deze kostbare informatie gemakkelijker.
Tijdens de sessie:
- blikken we kort terug op wat we samen met Lokale Besluiten als geLinkte Open Data realiseerden;
- tonen we toe hoe een bestuur in de praktijk gelinkt notuleert en hoe ABB deze gelinkte besluiten nu zelf hergebruikt en de informatie deelt met andere diensten zodat informatie niet dubbel opgevraagd wordt;
- duiden we hoe wegreglementen, de verkeersbordendatabank en GIPOD gekoppeld zullen worden aan Gelinkt Notuleren.

LB365

Johan Van der Waal | V-ICT-OR)

LB365 (vroeger Samen Aanbesteden) stelt besturen in staat om samen innovatieve dienstverlening te organiseren. Besturen die deelnemen aan het project verzamelen informatie rond de interne softwarenoden per dienst. Daarna worden generieke componenten toegewezen aan de noden en verzameld in een software-architectuur.

In 2016 evolueerde CCSP tot Samen Aanbesteden, in 2018 tot LB365. Aalter nam destijds de trekkersrol op zich. Momenteel nemen er een kleine 20-tal besturen deel aan het project.

De steden/gemeenten die deelnemen aan het project komen op geregelde basis samen om noden, problemen en verwachtingen te bespreken m.b.v. aanbestedingen. V-ICT-OR volgt mee en stelt actief oplossingen voor.

ICT trends en analyse bij de steden en gemeenten op basis van een recente survey.

Wim Bisschops | Director ICT Solutions bij Securitas

Wim Bisschops, Director ICT Solutions bij Securitas, zal samen met partner Red Hat uiterst interessante inzichten uit de recent gehouden ICT trend-survey bij de publieke sector bespreken. Waar zitten uitdagingen en prioriteiten in 2019?

Smart City ambassadeur? Onmisbaar in de toekomst?

Lawrence Vancraeyenest | schepen voor Smart Cities bij Edegem

In deze sessie legt Edegems schepen Lawrence Vancraeyenest, uit wat de rol en het belang is van een schepen voor Smart Cities. Waarom is deze functie onmisbaar in de gemeente of stad van de toekomst?

Tobibus, de drijvende kracht achter uw MidOffice

Robert-Jan van de Moosdijk | Product Owner Tobibus bij Tobania

De Tobibus van Tobania is een servicebus waarmee steden en gemeenten veralgemeende toegang tot authentieke databronnen (rijksregister, kruispuntbank onderneming, kadaster, CRAB-databank, GIPOD, …) kunnen verkrijgen in een gestandaardiseerd formaat. Zo kunnen zij in hun eigen Midoffice-oplossing een 360°-beeld waarnemen van al hun burgers. Bovendien zorgt de integratie met een CMS-systeem – dankzij een automatische (terug)stroom van informatie – voor de perfecte dienstverlening.
Ondanks het feit dat de Tobibus, die volledig draait in de cloud (MS Azure), nog een jong product is, werden er ondertussen al heel wat interessante connecties voorzien met derde partijen die ongetwijfeld aan elke stad of gemeente een meerwaarde zullen bieden. Kom gerust luisteren – en vooral kijken – zodat ook u overtuigd bent!

Citizen support: Partnership Kortrijk - TOPdesk

Kris Kemland | Sales Manager TOPdesk en Hans Verscheure | projectleider e-government Kortrijk

De komende jaren neemt het contact tussen burgers en hun lokale gemeente toe. Burgers verwachten dat hun meldingen snel en goed worden opgelost en dat ze hier inzicht in krijgen. Lokale overheden die hieraan tegemoet willen komen, moeten hun interne processen goed geregeld hebben. Kortijk en TOPdesk gingen hiervoor een partnership aan. Via e-id intergratie kan de burger actief betrokken zijn bij zijn stad of gemeente, komen burgermeldingen bij de juiste dienst terecht, en worden beide partijen efficiënt op de hoogte gehouden.

Mia, de nieuwe digitale werkplek van Stad Gent / OCMW Gent, Digipolis en sogent

Saartje Van Wambeke | Afdelingshoofd interne communicatie stad Gent

Twee verouderde intranetten, een ontelbaar aantal toepassingen, netwerkschijven, Sharepoint sites en Dropboxen en een snufje sociale bedrijfsnetwerken: dat waren de ingrediënten waarmee de 8.000 medewerkers van Stad Gent, OCMW Gent, Digipolis Gent en sogent dagelijks kookten.
In 2015 beslisten we om komaf te maken met die versnipperde manier van werken. We vatten het plan op om een digitale werkplek te ontwikkelen die moest voldoen aan drie doelstellingen:
- informeren
- samenwerken
- converseren.

Dat platform kwam er in 2018 en kreeg de naam Mia. Het is een uniek product geworden dat drie componenten combineert: een document management systeem, een content management systeem en een social component. Geen enkele organisatie biedt zo’n krachtig platform aan zijn medewerkers.

Windows 10 op maat

Ken Goossens | Microsoft

In deze sessie kom je te weten hoe je Windows 10 kan uitrollen op maat van jouw bestuur. Weg met al die provisioned apps a la Xbox en People, geen Fortnite en andere gesponsorde apps meer in het startmenu van elke nieuwe gebruiker. Zelf beslissen welke programma’s in elk profiel op de taakbalk komen. Stop met in nieuw profiel telkens de privacy settings aan te passen. In deze sessie kom je te weten hoe via powershell scripts, GPO, … een basis “golden image” kan bouwen zonder onnodige zaken. Windows 10 op maat van jouw bestuur dus.

Synergics

Hoe brengt Synergics een traditionele it-organisatie naar Microsoft 365 met modern beheer van toestellen en de juiste, fundamentele security. 

15u15 - 16u05

Mijn Burgerprofiel: je persoonlijke overheidsinformatie online samengebracht

Siri Craen | Aansluitingsmanager Mijn Burgerprofiel Vlaamse Overheid

In november 2018 werd Mijn Burgerprofiel gelanceerd. Het wordt dé online ervaring waarbij elke burger op termijn al zijn overheidsinformatie samengebracht kan terugvinden. Mijn Burgerprofiel brengt alle overheidsinformatie samen in één module die ingeplugd kan worden in elke website. Het vertrekt vanuit de logica van de burger. Of het nu gaat om federale, Vlaamse of lokale materie maakt niet meer uit. Alle informatie komt samen in één toepassing geordend volgens thema’s zo als wonen, werken en pensioen of belastingen en voordelen. Siri gaat dieper in op wat de burger concreet kan zien, op welke manier lokale besturen hun burgers kunnen bereiken via de plugin en welke organisaties, besturen en applicaties van dienstenleveranciers gekoppeld zijn.

Wat V-ICT-OR voor u kan betekenen

Andreas Nikolakopoulos & Louis Massagé | V-ICT-OR

CENTRAAL AANMELDINGSREGISTER
U hebt er wel al van gehoord: de problematiek van ‘kamperende ouders voor de schoolpoorten’. Ouders willen hun kind koste wat kost inschrijven in een school naar hun keuze, terwijl die scholen dikwijls het ‘first come first served’ principe hanteren, met ellenlange wachtrijen en veel frustratie tot gevolg.
V-ICT-OR pakt met zijn aanmeldsysteem CAR (Centraal Aanmeldingsregister) de pijnpunten aan rond de inschrijving van leerlingen in het basisonderwijs. De tool wijst leerlingen op objectieve wijze beschikbare plaatsen toe, en dit op basis van een geavanceerd algoritme (o.a. gebaseerd op woonplaats en voorkeur scholen, maar niet op ‘first come first served’ basis). Zowel individuele scholen als groepen scholen (scholengroep, LOP-gebied, enz.) kunnen gebruikmaken van de tool. Met één school of met meerdere scholen gebruikmaken van de tool: aan u de keuze.

OSIRIS
OSIRIS is een krachtig hulpmiddel dat lokale besturen, uitvaartondernemingen en crematoria in staat stelt aangiftes van overlijden op digitale wijze te verwerken. Verder faciliteert de applicatie de uitwisseling van gegevens en documenten rond overlijdens door deze op 1 plaats te centraliseren.

HORECALOKET
Het digitaal horecaloket is een dynamisch systeem dat de startende ondernemer door de wettelijke vereisten leidt voor zijn specifiek type onderneming (hotel, restaurant of café). Zo kunnen er via het systeem horecavergunningen worden aangevraagd en afgehandeld. Bij de begeleiding van de ondernemer wordt zoveel mogelijk beroep gedaan op authentieke bronnen zoals de Kruispuntbank van Ondernemingen en het Rijksregister. Dankzij de tool vermindert de administratieve last zowel voor de ondernemers als voor de lokale besturen. Het gaat om de juiste keuze en afhandeling van verzekeringen, prijsaanduidingen, muziek, rook- en alcoholbeleid, BTW, hygiëne, voedselveiligheid, milieu, afval, terrasvergunning, uithangborden, enzovoort.

Proximus “One Integrator” en het ICT ecosystem

Jan Barbier | Business Development Manager Smart Infrastructure bij Proximus (Software Defined Everything)

Tijdens deze sessie zal U meer te weten komen hoe Proximus alle mogelijke belang en aandacht besteed aan Digitale Transformatie, zowel intern als naar zijn klanten toe. Deze sessie zal U een overzicht geven hoe het Proximus ICT portfolio het laatste jaar is geëvolueerd, en dit in nauwe samenwerking met de Proximus “Affiliates”. Op het einde van de sessie zal ook het verband worden gemaakt hoe dit ecosystem kan bijdragen tot een succesvol “Smart City” project.

De digitale haven breidt zich uit...

Chris Van der Schueren | CEO Zeticon MediaHaven

Met de steeds groeiende interesse naar de digitalisering van de duizenden kilometers fysieke archieven in de wereld, gaat Zeticon zijn oplossingen (beeldbank, krantenarchief, erfgoedarchief, communicatietools, ...) verder uitbreiden met een nieuwe kostenefficiënte, veilige en robuuste e-Depot oplossing. Benieuwd naar het wat, hoe en wanneer van deze oplossing? Mis dan deze sneak preview niet.

De volgende stap in je digitale transformatie: mobiele apps maken met Power Platform

Timo Verbrugghe | Technology Solutions Professional bij Microsoft

Met behulp van PowerApps kan een groot aantal appscenario’s voor lokale besturen snel en efficiënt worden gemaakt waarmee processen digitaal kunnen worden getransformeerd.

Klantbegeleiding en werken op afspraak. Van theorie naar praktijk

Hans Vandeweyer | Accountmanager Qmatic

Qmatic geeft meer inzicht in de theorieën achter het organiseren van wachtrijen en hoe afspraken best geïntegreerd worden. Deze theorieën zullen nadien getoetst worden aan reële data.

IT Service management: ITIL 4 een (r)evolutie?

Joost Bertrem | ITIL Expert, en docent bij ESCALA en SBM

ITIL is het wereldwijd toegepaste best practices framework voor IT service management dat in de jaren tachtig ontstaan is bij de overheid. Wie een IT-organisatie of IT-departement moet organiseren op het vlak van services en processen denkt aan ITIL.
De nieuwe versie ITIL 4 is een natuurlijke evolutie geworden die antwoordt op de snelheid van technologische veranderingen die organisaties momenteel ondervinden. Het werken op een LEAN en AGILE manier is volop terug te vinden in de 34 practices van ITIL. IT-services worden immers meer en meer op andere manieren geleverd om de business behoeftes te kunnen volgen. De digitalisering is alom aanwezig maar is onmogelijk zonder de waardestromen te definiëren en ze uit te tekenen.
Naast nieuwe practices zoals beheer van architectuur, organisatorische changes en workforce & talent blijft de nieuwe versie ook practices aanreiken voor de operationele inrichting van de IT-organisatie. Zo kunnen organisaties die bijvoorbeeld de behandeling van incidenten en requests willen optimaliseren nog steeds een uitstekende sturing in ITIL terug vinden.
In de uiteenzetting wordt een overzicht gegeven van het ‘ITIL service value system’ en de ‘service value chain’. De nieuwe ITIL practices worden toegelicht met tal van voorbeelden uit de overheidsector.

Windows 10 sneller installeren

Ken Goossens | Microsoft

In sessie 2 kwam je te weten hoe je een “golden image” van Windows 10 op maat kon bouwen. In deze sessie gaan we nog een stap verder. Gedaan met elk nieuw toestel via USB of CD te installeren. Ken Goossens van Microsoft toont hoe je via de Microsoft deployment toolkit zelf (gratis) een deployment server opzet waarmee je in no time nieuwe computers automatisch kan klaarstomen. O365 abonnees kunnen zelfs nog een stapje verder gaan. Synergics toont hoe je via een upgrade naar M365-licenties de installatie van je nieuwe toestellen naar “the next level” kan brengen via intune en/of Autopilot. In deze sessies kunnen we dan ook mooie nog eens verwijzen naar het raamcontract voor de licenties.

VoiP telefonie

Daniël Van Isterdael | Business & Sales Development Upfront

VoIP telefonie betekent simpelweg bellen over het internet in plaats van bellen over de traditionele telefoonlijn. Een VoIP telefonie oplossing draagt bij aan een grote kostenbesparing en kan eenvoudig en snel worden aangesloten.

16u05 - 18u00

Receptie en optreden

Organisator

V-ICT-OR vzw

shoptit@v-ict-or.be

Locatie
ICC Gent
Van Rysselberghedreef 2
9000 Gent
Deelnemen

Toegangsprijs

Prijzen zijn exclusief BTW voor niet-leden, en vrijgesteld van BTW voor effectieve leden.

Prijsgroep Prijs
Effectief Lid V-ICT-OR € 95
Effectief Lid V-ICT-OR (groepsabonnement) € 95
Erelid € 95
Non-profit € 195
Bedrijfslid € 195
Standaard € 350
Inschrijven