Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Shopt IT

16/05/2019 09:00 — 16/05/2019 18:00

Jaarlijks organiseert V-ICT-OR "Shopt IT".

V-ICT-OR kende de jongste jaren een zeer sterke groei. We hebben ons niet alleen opgeworpen tot belangrijkste belangenbehartiger van de lokale mandataris of ambtenaar in het lokale bestuur, ook de bedrijven vinden in V-ICT-OR vzw de broodnodige katalysator binnen het e-gov gebeuren. Fundamenteel in onze werking is kennis overdracht en netwerking.

ShoptIT is de hoogmis voor alles wat informatie en technologie in de lokale publieke sector betreft en staat helemaal in teken van Smart City dit jaar! Met 32 sprekerssessies, een gevulde beursvloer met slimme producten en diensten en een praatcafé willen we ook tijdens deze editie onze bezoekers een compleet pallet met oplossingen voor slimme lokale overheden aanbieden.

Speciale aandacht dit jaar gaat naar de hulpverlenings- en politiezones die in hun dagelijkse werking beroep moeten kunnen doen op feilloze technologie en informatie-uitwisseling.

Wie mee aan de digitale toekomst van de lokale besturen wil schrijven mag niet ontbreken.
 
Doelgroep:

IT-specialisten, ICT-diensthoofden, IT-managers, algemeen directeuren, beleidsmensen, diensthoofden, systeembeheerders, helpdeskmedewerkers, etc. uit lokale overheden

Aantal deelnemers:

400

Thema 2019 :

Smart City

  

Programma
09u00 - 10u00

Onthaal & registratie

10u00 - 10u10

Keynote speaker

10u40 - 11u30

Welke diensten kan V-ICT-OR u aanbieden

Johan Van der Waal | V-ICT-OR

AANKOOPCENTRALE
De opdrachtencentrale van V-ICT-OR heeft een overeenkomst afgesloten met zodat er vanaf 2019 zeer voordelige Microsoft licenties kunnen aangeboden worden aan V-ICT-OR leden.

Deze overeenkomst kan leiden tot een ferme besparing in het budget van uw bestuur!

NoITs
Het project ‘Network of Information & Technology Skills (NoITS)’ moet de nood aan IT-profielen bij lokale besturen lenigen door een digitaal platform te laten ontwikkelen waarop, steeds conform de overheidsopdrachtenwetgeving (gelijkheid, mededinging en transparantie), de vraag (= lokale besturen met hun behoefte aan IT-profielen) en het aanbod (= IT-profielen vanuit diverse aanbodmogelijkheden) elkaar kunnen ontmoeten.

BUYIT PUBLIC
Stel u voor:
Ik sta voor een aankoop en heb voor mijzelf een aantal requirements opgesomd. Ik surf naar www.v-ict-or.be en klik naar de “webshop” BuyIT Public. Hier kan ik op basis van mijn requirements even rondkijken tot een type laptop, printer, … heb gevonden die ik wil, of ik vraag het platform een match te maken op basis van mijn requirements met bestaande producten in de catalogus. Meteen krijg ik gelijkaardige / evenwaardige producten voorgeschoteld van een reeks verschillende leveranciers. Het platform geeft een mooi overzicht van de verschillende producten. Vervolgens handel ik de aankoop af door simpel aan te klikken welk product ik verkies en een korte motivering te schrijven. Het contractbeheer en facturatie verloopt via het platform. Bovendien kan ik via een centraal aanspreekpunt melden of er problemen waren. Deze worden aangepakt en teruggekoppeld.
Te mooi om waar te zijn? Integendeel: Binnenkort willen wij voor u deze dienst uitrollen in de vorm van BuyIT Public.

BBC Digitaal? Da's ideaal!

David Stelma | Business Development Manager bij Pepperflow

De Beleids- & Beheerscyclus, in Nederland spreken lokale besturen over de Planning & Controlcyclus, is vaak een "papieren exercitie". Niet zelden vraagt men zich af wat de status van beleidsdoelstellingen, KPI's, financiën, actieplannen en acties is gedurende een legislatuur. Rapportage processen duren lang en vereisen gebruik van systemen waar ambtenaren niet altijd even goed in thuis zijn. In deze workshop laten we u kennismaken met een digitale BBC in een laagdrempelige, gebruiksvriendelijke SAAS Oplossing. Kom kennismaken met ons, we inspireren u graag!

SPRINT to Mircosoft365 - Change Management: not the fluffy stuff

Evert D’Hondt | Business Productivity Evangelist bij Synergics

Steeds meer en meer besturen hebben reeds Microsoft 365, Office 365 of staan voor deze beslissing. Synergics helpt jou en jouw organisatie met deze tools op een productieve manier in te zetten via use cases of scenario's, zoals dienstoverschrijdend samenwerken, slimmer vergaderen, etc.
Maar hoe zorg je nu dat iedereen binnen je organisatie deze nieuwe manier van werken omarmt en adopteert? Change en adoptie management zorgen ervoor dat 3 human factors beïnvloed worden:
• Snelheid van adoptie
• Optimaal gebruik
• Bekwaamheid

Synergics

11u40 - 12u30

Het Digitaal Archief Vlaanderen gaat echt van start!

Quincy Oeyen | Beleidsondersteuner informatie- en archiefbeheer bij het Facilitair Bedrijf

De aanbesteding voor de bouw van een Digitaal archief is in een eindfase en wordt wellicht voor de Paasvakantie afgerond. Tegelijk wordt ook de definitieve kost voor de afnemers beslist.

Vlavirgem.be

Andreas Nikolakopoulos en Louis Descheemaecker | V-ICT-OR

VlaVirGem.be: het nieuwe portaal waar u eindelijk zicht krijgt op en het overzicht behoudt over uw gemeente of stad!

U heeft het wellicht druk? Natuurlijk, want lokale besturen zijn tegenwoordig met vanalles bezig: de implementatie van nieuwe software, aankopen, informatieveiligheid, horeca-zaken… Niet onlogisch dat u af en toe het overzicht verliest. Wij vanuit V-ICT-OR bieden al jarenlang ondersteuning aan lokale besturen via allerhande tools, opleidingen en begeleidingen. En toch: alles staat los van elkaar, en er is geen directe link tussen de oplossingen van V-ICT-OR en de noden binnen uw lokaal bestuur…

Met VlaVirGem.be verandert alles. Dit gloednieuwe portaal brengt structuur in de oplossingen van V-ICT-OR, biedt u een overzicht van uw gemeentewerking en maakt de directe link tussen uw noden als lokaal bestuur en de oplossingen die enerzijds bestaan op de markt en anderzijds door V-ICT-OR worden aangereikt.

Gemeente Merelbeke kiest voor HPE Simplivity: HyperSnel, HyperEfficiënt, HyperEenvoudig, HyperOntzorgd

Joeri D'Hondt | IT1

Gemeentebestuur en OCMW krijgen twee synchroon gerepliceerde datacenters die dankzij een hyperconverged opzet een maximaal resultaat krijgen in termen van snelheid en eenvoud. Het vraagstuk "to cloud or not to cloud" wordt vanuit de noden die een bestuur de komende 5 jaar heeft, beantwoord met de HPE Simplivity oplossing (Always ON 2.0). Full SSD, ingebakken back-up, slechts 2 toestellen, slechts 1 contract.

BCT

12u30 - 14u15

Lunch

14u15 - 15u05

LB365

Johan Van der Waal | V-ICT-OR)

LB365 (vroeger Samen Aanbesteden) stelt besturen in staat om samen innovatieve dienstverlening te organiseren. Besturen die deelnemen aan het project verzamelen informatie rond de interne softwarenoden per dienst. Daarna worden generieke componenten toegewezen aan de noden en verzameld in een software-architectuur.

In 2016 evolueerde CCSP tot Samen Aanbesteden, in 2018 tot LB365. Aalter nam destijds de trekkersrol op zich. Momenteel nemen er een kleine 20-tal besturen deel aan het project.

De steden/gemeenten die deelnemen aan het project komen op geregelde basis samen om noden, problemen en verwachtingen te bespreken m.b.v. aanbestedingen. V-ICT-OR volgt mee en stelt actief oplossingen voor.

Mia, de nieuwe digitale werkplek van Stad Gent / OCMW Gent, Digipolis en sogent

Saartje Van Wambeke | Afdelingshoofd interne communicatie stad Gent

Twee verouderde intranetten, een ontelbaar aantal toepassingen, netwerkschijven, Sharepoint sites en Dropboxen en een snufje sociale bedrijfsnetwerken: dat waren de ingrediënten waarmee de 8.000 medewerkers van Stad Gent, OCMW Gent, Digipolis Gent en sogent dagelijks kookten.
- informeren
- samenwerken
- converseren.

Dat platform kwam er in 2018 en kreeg de naam Mia. Het is een uniek product geworden dat drie componenten combineert: een document management systeem, een content management systeem en een social component. Geen enkele organisatie biedt zo’n krachtig platform aan zijn. medewerkers

15u15 - 16u05

Wat V-ICT-OR voor u kan betekenen

Andreas Nikolakopoulos | V-ICT-OR

CENTRAAL AANMELDINGSREGISTER
U hebt er wel al van gehoord: de problematiek van ‘kamperende ouders voor de schoolpoorten’. Ouders willen hun kind koste wat kost inschrijven in een school naar hun keuze, terwijl die scholen dikwijls het ‘first come first served’ principe hanteren, met ellenlange wachtrijen en veel frustratie tot gevolg.
V-ICT-OR pakt met zijn aanmeldsysteem CAR (Centraal Aanmeldingsregister) de pijnpunten aan rond de inschrijving van leerlingen in het basisonderwijs. De tool wijst leerlingen op objectieve wijze beschikbare plaatsen toe, en dit op basis van een geavanceerd algoritme (o.a. gebaseerd op woonplaats en voorkeur scholen, maar niet op ‘first come first served’ basis). Zowel individuele scholen als groepen scholen (scholengroep, LOP-gebied, enz.) kunnen gebruikmaken van de tool. Met één school of met meerdere scholen gebruikmaken van de tool: aan u de keuze.

OSIRIS
OSIRIS is een krachtig hulpmiddel dat lokale besturen, uitvaartondernemingen en crematoria in staat stelt aangiftes van overlijden op digitale wijze te verwerken. Verder faciliteert de applicatie de uitwisseling van gegevens en documenten rond overlijdens door deze op 1 plaats te centraliseren.

HORECALOKET
Het digitaal horecaloket is een dynamisch systeem dat de startende ondernemer door de wettelijke vereisten leidt voor zijn specifiek type onderneming (hotel, restaurant of café). Zo kunnen er via het systeem horecavergunningen worden aangevraagd en afgehandeld. Bij de begeleiding van de ondernemer wordt zoveel mogelijk beroep gedaan op authentieke bronnen zoals de Kruispuntbank van Ondernemingen en het Rijksregister. Dankzij de tool vermindert de administratieve last zowel voor de ondernemers als voor de lokale besturen. Het gaat om de juiste keuze en afhandeling van verzekeringen, prijsaanduidingen, muziek, rook- en alcoholbeleid, BTW, hygiëne, voedselveiligheid, milieu, afval, terrasvergunning, uithangborden, enzovoort.

16u05 - 18u00

Tombola, receptie en optreden

Organisator

V-ICT-OR vzw

shoptit@v-ict-or.be

Locatie
ICC Gent
Van Rysselberghedreef 2
9000 Gent
Deelnemen

Toegangsprijs

Prijzen zijn exclusief BTW voor niet-leden, en vrijgesteld van BTW voor effectieve leden.

Prijsgroep Prijs
Effectief Lid V-ICT-OR € 95
Effectief Lid V-ICT-OR (Vlaamse overheid) € 95
Erelid € 95
Non-profit € 195
Bedrijfslid € 195
Standaard € 350

Inschrijven