Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

V-ICT-OR Academy - Een digitale link tussen Europa en mijn lokaal bestuur? Hoe bereid ik mij voor?

14/05/2020 10:00 — 14/05/2020 11:30
Banner

Een webinar over de Single digital gateway: de Europese toegangspoort die burgers van lidstaten toegang moet geven tot informatie en procedures.

Met sprekers van verschillende relevante overheidslagen: Bert Van Nuffelen (ISA - europees), Kareljan Raes (SEMIC - europees), Raf Buyle (Informatie Vlaanderen - regionaal) en Hendrik Van Haele en Andreas Nikolakopoulos (V-ICT-OR – lokaal).

 

Herbeleef het webinar hieronder

(enkel voor leden)

Herbekijk het webinar hier! Lees de Q&A
(geen vragen in deze webinar)
Bekijk de presentatie
   

 

Programma
10u00 - 11u30

Bert Van Nuffelen (ISA) | Kareljan Raes (SEMIC) | Raf Buyle (Informatie Vlaanderen | Hendrik Van Haele (V-ICT-OR) | Andreas Nikolakopoulos (V-ICT-OR)

We schetsen tijdens deze webinar welke impact deze Europese verordening zal hebben op de dienstverlening van de lokale besturen en hoe de verschillende overheden kunnen samenwerken. Er zal ongetwijfeld nood zijn aan standaardisatie, semantische interoperabiliteit en een degelijke referentiearchitectuur. Zorg dat je hier als lokaal bestuur klaar voor bent en breng vandaag je referentiearchitectuur in kaart. Met behulp van de tools van V-ICT-OR (https://vlavirgem.vlaanderen) breng je gratis én eenvoudig je ingebruikgenomen software in kaart met zicht op de gehanteerde standaarden en mogelijke koppelingen tussen de toepassingen.

Organisator

V-ICT-OR vzw

marcom@v-ict-or.be

Locatie
MS Teams