Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Shopt IT 2023

11/05/2023 09:00 — 11/05/2023 18:30
Banner

Beursvloer + netwerk Lunch + inspiratie tracks + netwerkdrink.  

Waarom deelnemen?

 • Ontdek nieuwe oplossingen specifiek voor de uitdagingen in jouw lokaal bestuur.

 • Vergroot je netwerk met dé ICT specialisten van en voor de Vlaamse gemeenten.

 • Leer best-practices kennen vanuit verschillende steden en gemeenten, maar ook uit aanverwante sectoren.

 • Ontmoet je 'collega's' tijdens een ontspannen netwerk drink.Wie mee wil schrijven aan de digitale toekomst van de lokale besturen - mag hier niet ontbreken.


V-ICT-OR kende de voorbije jaren een zeer sterke groei. +95% van alle Vlaamse steden en gemeenten rekenen ondertussen op ons als belangrijkste belangenbehartiger en kenniscentrum van de publieke sector. Bouwen op vertrouwen. Ook de tientallen bedrijven vinden in V-ICT-OR vzw de broodnodige katalysator binnen de innovatieve e-gov / tech-gov.


Fundamenteel in onze werking zijn dienstverlening, kennis delen, belangenbehartiging en mensen samenbrengen. 
Een event zoals Shopt IT is een essentieel onderdeel van deze filosofie.


-/-

Wat mag je zeker verwachten tijdens deze dag?

 • gemeentehuis zonder gemeente​
 • gemeente zonder gemeentehuis​
 • duurzaamheid
 • ecologie
 • datamanagement​
 • business intelligence / data visualisation​
 • cybersecurity​
 • gebruik van GIS
 • verhuis naar de cloud​
 • AVG / GDPR en privacy​
 • recruitment
 • aantrekken van flexibele ICT-profielen
 • subsidies & financiering​
 • nieuwe samenwerkingsverbanden​
 • fusiebegeleiding​
 • overheidsopdrachten ​
 • hardware en devices​
 • 10 jaar OSLO
 • wat te doen bij ICT calamiteiten?​
 • en veel meer


Doelgroep: technische IT-specialisten, ICT-diensthoofden, IT-managers, algemeen directeuren, beleidsmensen, diensthoofden, systeembeheerders, helpdeskmedewerkers, etc. ... uit de lokale overheden en zijn aanverwante sectoren.


WELKOM!

Programma
09u00 - 09u40

WELKOM. Opening deuren.

Geniet van een kopje koffie, thee, fruitsap en een croissantje of vers stuk fruit.

09u40 - 09u50

PLENAIRE SESSIE - deel 1

Eddy Van der Stock, voorzitter V-ICT-OR

Officiële opening van ShoptIT 2023

09u50 - 10u30

PLENAIRE SESSIE - deel 2

Raf Buyle – Digitaal Vlaanderen.

Officiële opening van ShoptIT 2023 >>> 10 jaar Vlavirgem!

De Vlaamse Virtuele Gemeente bestaat 10 jaar en we vieren deze mijlpaal! De lokale overheden hebben veel informatiesystemen en -voorzieningen die nog te vaak los van elkaar staan. Dit maakt het uitwisselen van gegevensstromen en processen lastig, vooral bij het gebruik van authentieke gegevensbronnen. Daarom is het belangrijk om een referentiearchitectuur op te zetten om de juiste generieke bouwblokken op de juiste plek te zetten. VlaVirGem is zo'n referentiearchitectuur die beschikbaar werd gemaakt voor alle steden en gemeenten in Vlaanderen. Het is belangrijk om dit op een geïntegreerde manier te doen, rekening houdend met standaarden en/of architectuur. Op vandaag hebben we hiervoor richtbakens zoals OSLO, VlaVirGem, VLOCA, … die stapsgewijs in elkaar dienen te vloeien, gelaagd en geconnecteerd.
Laten we samen op weg gaan naar een generieke interbestuurlijke architectuur en werkwijze voor een betere dienstverlening aan de burgers en ondernemers!

10u40 - 11u30

cybersecurity een gedeelde verantwoordelijkheid

CEVI Voorzitter Raad van bestuur Jan Deprest & Ethias

Beveiliging is key! Maar hoe kunnen wij er mij omgaan in een sterk veranderende omgeving? Hoe kan u zich voorbereiden? Wat kan uzelf extra doen? En wat te doen als er dan toch een probleem optreedt? Kan ik mij (überhaupt) verzekeren? Een IT-oplossing bestaat uit verschillende componenten die vaak door verschillende leveranciers geserviced worden. Een gedeelde verantwoordelijkheid dus …

Van dienstverleningsconcept tot werkbare digitale architectuur

Saar Verhoogen - Stad Leuven

Van een ad hoc werking, waarbij elke dienst op vraag een eigen digitale oplossing kreeg, werd een stadsbrede visie en governance uitgewerkt. Op die manier probeert stad Leuven zowel een meer eenvormige en kwaliteitsvolle dienstverlening te bieden aan burgers, bedrijven en verenigingen, als een meer efficiënte interne organisatie te bekomen.

Het Verenigingsloket en het Verenigingsregister: minder administratie, betere data en dienstverlening.

V-ICT-OR & Vlaanderen & Puurs-Sint-Amands

Het Verenigingsloket wil de administratieve last voor verenigingen én besturen verminderen. Hoe? Door verenigingsdata uniek te identificeren in de nieuwe databron Verenigingsregister waardoor ze makkelijk kan gedeeld worden met andere overheden, en door verenigingen op maat toe te leiden naar de juiste dienstverlening. Puurs-Sint-Amands test nu al het datamodel en -uitwisseling tussen de nieuwe databron voor verenigingen en de eigen CRM-systemen (LB365) uit.

Innovatief afspraken en wachtrij oplossing.

Bruno Sermon - Qmatic

Qmatic brengt met de “Qmatic Experience Cloud” een Innovatief SaaS Platform naar Europa, die de steden en gemeente helpt met de digitale transformatie van klantgeleiding.
Dit omvat onder andere; Omni-kanaal interactie met de burger, inclusief uitgebreide afspraken configuratie opties, mobiele tickets, Business Intelligence en integraties.

Het veiligheidsbeheer van je stad met VARIO software. Use Case Gemeente Koksijde.

Ilse Bracke - VARIO by Incerta

Steden en gemeenten halen veel voordelen uit de digitalisering van hun QHSE-processen: tijdswinst, centralisatie van de gegevens, automatische berekening van de ongevalscijfers, ... De gemeente Koksijde heeft samen met het sociaal huis, het gemeenteonderwijs en het autonoom gemeentebedrijf de krachten gebundeld in een gemeenschappelijke interne dienst voor preventie en bescherming op het werk. Deze samenwerking levert een efficiëntere aanpak en een betere samenwerking op.

Dé Always ON (3.0) gemeente, 99,9999% uptime & hacker-proof: Gemeente Aalter getuigt.

Maxim Busschaert - IT1 & Didier Van den Meersschaut gemeente Aalter

Jouw ICT-infra = Hypergeconvergeerd (69% kostenbesparing) + Hypersnel (1TB VM restore in 60s) + Hyperefficiënt (datareductie 10:1) + Hypersimpel (0 specialisten vereist) powered by HPE.
Op locatie of in de IT1 V-Cloud. Garanties door Veeam immutable back-up in combinatie met dual button approval. Steeds met 24/7 supervisie door Artificial Intelligence & Machine Learning technologie. Future-proof, maar toch met een tape-vraagstuk?

Een stappenplan naar cyberweerbaarheid: 14 beste praktijken.

Ron Mukherjee - ESET

In het huidige digitale tijdperk worden overheidsinstellingen geconfronteerd met toenemende cyberbeveiligingsdreigingen die kunnen leiden tot het verlies van controle over uw data en IT systemen, tot financieel leed en tot reputatieschade. Tijdens deze boeiende sessie zal Ron Mukherjee, Cybersecurity Consultant bij ESET Belux, aan de hand van recente gevallen, aanbevelingen doen om de cyberweerbaarheid in de publieke sector te verbeteren. Hierbij zijn niet alleen tools en technieken nodig, maar ook strategisch inzicht en een stappenplan voor cyberbeveiliging. Mis deze kans niet om waardevolle inzichten op te doen om uw openbare instelling -hoe groot of klein ook- te beschermen, nu en in de toekomst.

Veilig naar de Azure Cloud.

Nico Bresseleers - Microsoft

Secure ESLZ op basis van de best practice van het Cloud Adoption Framework (CAF) / Well Architected Framework (WAF)
- Filestorage
- Backup / DR
- L&S van VM’s

Indien nodig: Confidential compute voor de specifieke workloads
- Modernisatie van de workloads ( verpaasing)
- Azure Virtual Desktop

11u40 - 12u30

30 concrete tools, 5 cybersecurity domeinen in 3 hapklare abonnementen

Joeri D'hont (IT1)

In deze sessie leveren we meer 30 concrete tools aan en lichten toe hoe deze binnen het kader van de 5 NIST domeinen en het CIS18 framework bijdragen aan een haalbaar security beleid.

De dood in het jeugdhuis. Lessons learned voor Digitale Transformatie bij lokale besturen.

Stijn Schepers - Stad Genk

Begin jaren negentig vieren een 300-tal jongeren in een jeugdhuis in Houthalen de 18de verjaardag van een aantal vrienden. Een feest dat vergald wordt door 5 amokmakers die onuitgenodigd de boel op stelten zetten. Nadat ze aan de deur gezet worden, keren ze een tijdje later terug met knuppels en een mes. Wat volgt is een ware nachtmerrie. Een jongeman stuikt in elkaar en sterft ter plaatste. De amokmakers vluchten en laten de feestvierders achter in ongeloof.

In de podcast Van Moord tot Verdict wordt dit verhaal verteld door ooggetuigen. Er is één fragment uit de podcast die een les kan zijn voor openbare besturen, de Vlaamse en Federale overheid om de duurzame reis van Digitale Transformatie vorm te geven.

Op inspirerende wijze vertelt Stijn over de drie pijlers van digitale transformatie, een driedimensionale transformatie en de complexiteit van deze transformatie. De reis is moeilijk en lang, maar er is hoop. Hoop gevoed door de passie en het enthousiasme van medewerkers van lokale besturen.

Menselijke communicatie : Digitaal én Persoonlijk!

Dirk Gullentops en Peter Broeckx - 365 Angels en AudioCodes

U bent van harte uitgenodigd op onze presentatie "Menselijke communicatie : Digitaal én Persoonlijk!” over het verbeteren van de dienstverlening bij de overheid. Tijdens deze presentatie zullen we bespreken hoe digitale oplossingen zoals IVR, AI en skills-based routing kunnen bijdragen aan een efficiëntere begeleiding van klanten. We zullen laten zien hoe deze oplossingen kunnen helpen de burger sneller en beter te helpen, terwijl tegelijkertijd het aantal benodigde agenten kan worden verminderd.

Ook zullen we de voordelen van een omnichannel-communicatie met Microsoft Teams en Audiocodes VOCA bespreken, waarbij burgers verschillende kanalen (email, chat, spraak, beeld) kunnen gebruiken om contact op te nemen met de overheid en waarbij de dienstverlening en flexibiliteit tussen kanalen hetzelfde blijft. Tot slot zullen we ingaan op het belang van een consistente digitale identiteit, inclusief website, communicatie en huisstijl, die overeenkomt met de visie en uitstraling van uw stad of gemeente. Wij nodigen u uit om deel te nemen aan deze presentatie en samen te ontdekken hoe u de dienstverlening bij de overheid kunt verbeteren.

(veilige) archivering, beheer en toegankelijkheid van informatie / documenten

Max Salden - Principal Consultant - BCT

Lokale overheden staan onder druk door onder andere veranderende wet- en regelgeving, personeelstekorten en cybercriminaliteit, wat hun informatiemanagement in gevaar brengt. De praktijk wijst uit dat zaken als (veilige) archivering, beheer en toegankelijkheid daardoor nog lang niet op orde zijn.

Meer dan 150.000 gebruikers in Nederland verwerken jaarlijks meer dan 200 miljoen documenten met de softwareoplossingen van BCT, waarmee ze dergelijke processen waarborgen. Al onze oplossingen zijn gemakkelijk te gebruiken en helpen organisaties te voldoen aan verantwoordingsplichten, risico's te beperken en te voldoen aan wet- en regelgeving.

We hebben goed nieuws! Deze oplossingen ook verkrijgbaar specifiek op maat voor de Vlaamse besturen, waar meerdere Vlaamse steden en gemeenten al van profiteren. Ook klaar om ontzorgd te worden?

Waarom intelligente automatische dataclassificatie essentieel is voor het effectief voorkomen van datalekken ...

Mattiece Vantyghem - Zivver

Het voorkomen van datalekken en passend beschermen van gevoelige informatie is een topprioriteit voor elke organisatie. Effectieve dataclassificatie is essentieel om gevoelige gegevens te beschermen door de juiste beveiligingsmaatregelen toe te passen. Organisaties zijn meestal echter afhankelijk van labeling door werknemers of automatische classificatie op basis van eenvoudige regels en woordenlijsten. Deze methoden zijn onbetrouwbaar, inefficiënt en daardoor foutgevoelig.

In deze presentatie deelt Mattiece Vantyghem van Zivver, waarom intelligente automatische classificatie essentieel is voor het effectief voorkomen van datalekken en passend beschermen van gevoelige informatie en hoe dit in de praktijk ingezet kan worden.

Wat heeft een olifant met connectiviteit te maken?

Thierry Du Jardin - EuroFiber

Een hoge bandbreedte en krachtige glasvezelverbinding zorgen voor de IT-infrastructuur, connectiviteit en betrouwbaarheid die een modern kantoor nodig heeft.

- Fundament in de IT omgeving
- Fiber is Hot, waarom?
- Fiber is fiber, toch?
- Investeringsstrategie

Van een veilige hybrid core infrastructuur tot een secure modern workplace.

Ricoh & Orbid (a RICOH company)

Uw medewerkers willen altijd en overal kunnen samenwerken, vanop eender welk device. Deze toegenomen mobiliteit en explosie aan devices brengen uitdagingen met zich mee, zeker op het vlak van security. Bovendien zorgt het voor extra werklast voor uw IT-afdeling die uw IT-omgeving moet onderhouden en up-to-date houden. Hoe zorgt u voor een betrouwbare en veilige IT-omgeving die 24/7 beschikbaar is? Hoe creëert u zorgeloos een veilige digitale werkomgeving voor uw medewerkers, die ook klaar is voor de toekomst? In deze sessie licht Orbid u toe hoe u uw IT-omgeving optimaal kan inrichten tegen de uitdagingen van vandaag en morgen.

Web analytics: de stand van zaken in 2023

Christa Schaubroeck - Paddle

Het beheer van web analytics bevindt zich in 2023 in een verwarrende situatie. Google schakelt volledig over van Universal Analytics naar GA4, en dit brengt heel wat vraagtekens mee rondom GDPR-naleving en de opvolging van jouw data. Wat zijn je opties naar aanleiding van deze grote veranderingen? Blijf je Google Analytics gebruiken, of schakel je best over naar een alternatief platform zoals Matomo? In deze sessie geven we een duidelijk en concreet overzicht van de huidige stand van zaken en hoe je verder aan de slag kunt gaan, vanuit het perspectief van een gebruikersgericht CMS platform voor honderden websites van non-profits, lokale besturen, overheden, en Europese organisaties.

12u40 - 14u05

LUNCH en BEURSVLOER

- broodjes lunch voor alle aanwezigen
- beursvloer met alle partners
- netwerkmoment

14u15 - 15u05

Cyberveiligheid - hoe het MDR-plan de stad beschermt tegen hackers.

Jurgen Van Eynde - Wortell en Philippe Buyle - stad Lokeren

Met de toenemende dreiging van cybercriminaliteit is het van cruciaal belang dat lokale overheden passende maatregelen nemen om zich hiertegen te beschermen. Ons MDR-plan werd vorig jaar geïntroduceerd in de stad Lokeren, maar bevond zich toen nog in de beginfase. Sindsdien is er aanzienlijke vooruitgang geboekt en willen we graag samen met stad Lokeren onze succesvolle ervaringen delen in het opsporen en voorkomen van dreigingen. Ontdek in deze hands-on praktijkcase hoe we de digitale veiligheid van Lokeren waarborgen met MDR (Managed Detection and Response).

SHIFT: digitale transformatie regio Zuid West-Vlaanderen

Luc Velghe - Stad Kortrijk

Een volledige regio digitale zevenmijlslaarzen aandoen en stappen laten zetten in de digitale transformatie. Dat is wat er de komende 3 jaar op de agenda staat in Zuid West-Vlaanderen.  Elke gemeente en stad in de regio kan op eigen tempo deelnemen aan de verschillende ateliers binnen het project.  De grote finaliteit is dat iedereen een sprong maakt in de goeie richting. In deze keynote ontdek je hoe we dit binnen de regio vastpakken.

De toekomst van steden en gemeenten is ‘slim’. Metingen over alle aspecten van het leven in de stad ...

team agentschap binnenlands bestuur en Jan Godderis - Stad Gent

De toekomst van steden en gemeenten is ‘slim’. Metingen over alle aspecten van het leven in de stad geven burgers, bedrijven en besturen nieuwe inzichten. Die data moeten vlot met elkaar communiceren om van Vlaanderen één interoperabele digitale regio te maken. Ze moeten deel uitmaken van een gemeenschappelijk bouwplan of architecturale visie. Een gedeelde visie over een open digitale architectuur moet leiden tot efficiëntere technologische oplossingen voor lokale besturen. Dat zorgt voor een beter beleid en daardoor ook een betere dienstverlening, een hogere levenskwaliteit en meer betrokkenheid van de burger.

Kom ervaren hoe VLOCA steden en gemeenten concreet helpt. We gaan interactief aan de slag met het traject van de stad Gent: PROBE: PRoactieve Openbaarheid van Bestuur en verkennen samen de noden en uitdagingen, de eerste stap in een VLOCA-traject.

eSignFlow, de slimme en veilige manier om digitale documenten te beheren, ondertekenen en verzenden.

Bruno Van der Elst, Vanden Broele & Johan Vereecke, Stad Gent

Steeds meer organisaties hebben digitalisering hoog op de agenda staan. In eerste instantie richting digitale dienstverlening maar steeds vaker optimaliseren en digitaliseren ze hun interne werking. Met eSignFlow ontzorgen we heel wat lokale besturen, politiezones, organisaties, … om hun documenten te gaan beheren, ondertekenen en verzenden. Tijdens deze sessie geven we een inkijk in eSignFlow met alle functionaliteiten en diverse koppelingen, gaan we samen met een lokaal bestuur dieper in op de implementatie, parametrisatie en organisatie van eSignFlow en tonen we enkele best practices verhalen.

Hoe u als lokale overheid snel en makkelijk tijdelijke consultants kan inhuren.

Marleen Houbart - Public-Sourcing

Bent u op zoek naar een tijdelijk profiel voor een concreet project of opdracht? Binnen HR, IT, aankoop, administratie, techniek, finance en meer? Ontdek tijdens onze sessie de juiste tips & tricks over hoe u op een gebruiksvriendelijke manier tijdelijke kwalitatieve consultants kan inhuren aan de hand van onze raamovereenkomsten met het Agentschap Facilitair Bedrijf. Met Public-Sourcing vindt u snel en makkelijk tijdelijke en kwalitatieve consultants aan een marktconform tarief en dit binnen een termijn van 6 weken. We verzorgen voor u de screening, de opmaak van de contracten, de opvolging van de prestaties, de facturatie en de betaling aan de onderaannemer of freelancer.

Duurzaamheid: Van rapportage tot waardecreatie.

Ineke Rampart - Telenet Business

Telenet heeft een sterk engagement voor duurzaamheid en gaat daarbij verder dan de verplichte niet-financiële rapportage. De duurzaamheidsagenda van het bedrijf omvat heel wat structurele projecten en initiatieven die steunen op lange-termijn partnerschappen en die echte maatschappelijke waarde creëren. De presentatie zal inzoomen op Telenet’s visie, missie en strategie op het vlak van duurzaamheid, en toelichten hoe Telenet’s investering in duurzaamheid een concrete meerwaarde kan betekenen voor lokale besturen en de lokale gemeenschappen waarin het bedrijf opereert.

Datacenters efficiënt en veilig consolideren bij gemeentefusies.

team Inetum-Realdolmen

Bij een fusie dienen de datacenters geconsolideerd te worden, maar wat is daar de meest efficiënte en veilige manier voor? Tijdens onze inspiratiesessie nemen we u mee doorheen verschillende cloudoplossingen in het cloudcontinuüm. Met YrCloud, onze nieuwe managed services-offering voor private cloud en edge cloud, combineert u de voordelen van de publieke cloud met die van uw eigen, on-premise datacenter. Kortom, we zetten onze rCloud (Regional cloud) letterlijk bij u neer. Als onderdeel van de YrCloud offering, maar evengoed voor al uw andere workloads, bieden we ook een oplossing voor vulnerability management. Kom luisteren en ontdek wat deze oplossingen u allemaal te bieden hebben.

In de moderne digitale wereld is het beschermen van gegevens essentieel.

Peter De Hondt - Canon

Cybersecurity is daarom van groot belang voor organisaties en burgers. Zero Trust is een beveiligingsaanpak die ervoor zorgt dat alleen bevoegde gebruikers en apparaten toegang hebben tot informatie. In deze sessie leggen we op een eenvoudige wijze de principes van Zero Trust uit en bespreken we ook de rol van printers hierin, inclusief hoe u deze kunt beschermen tegen beveiligingsrisico's.

Eenvoudig aanbesteden via BuyIT Public en de raamovereenkomst van Vlaanderen geduid.

Milenco Van Quaethem en Sam Renders

Deel 1.
Aankopen plaatsen, het is niet altijd even eenvoudig. Gelukkig bestaan er heel wat mogelijkheden die het plaatsen van aankopen enigszins kunnen vereenvoudigen. De Vlaamse Overheid en V-ICT-OR duiden voor u enkele mogelijkheden zoals de raamovereenkomst van de Vlaamse Overheid en BuyIT Public, het dynamisch aankoopsysteem voor lokale besturen

Deel 2.
De raamovereenkomst van Vlaanderen geduid door hun expert.

15u15 - 16u05

Back-uppen en restoren. Van bits en bytes naar zekerheid.

team FAST LTA en Ralebate Consultancy

In deze sessie ontdek je hoe je rust kunt vinden in een digitale wereld vol dreigingen. Hoe kan hardware data storage, met de focus op hardware archief en back-up systemen, helpen bij het beschermen tegen ransomware aanvallen en dataverlies? Onze experts zullen uitleg geven over de relevantie van een air-gapped back-up systeem, het eenvoudig herstellen van een back-up tijdens een ransomware aanval en de efficiëntie van moderne back-up retentie, maar ook over databeveiliging voor archieven met WORM-hardware. Al met al, de belangrijkste zaken die je moet weten om rust te vinden in de digitale wereld vol met constante dreigingen. Mis het niet!

E-inclusie: van burger tot medewerker

Annik Schouteden - Stad Antwerpen

Om een digitaal getransformeerde stad te worden gaat e-inclusie veel verder dan het zuiver voorzien van basisnoden aan de meest kwetsbare doelgroep. Het is een verhaal waarbij je alle burgers mee moet krijgen in het digitale verhaal, zowel de dienstverlening van de publieke sector als de algemene digitale realiteit. In deze keynote ontdek je de aanpak van stad Antwerpen om deze digitale inclusie te realiseren.

testimonial / duiding bij het GzG-project te Houthalen-Helchteren

Lie Lauwers - Houthalen-Helchteren

a. Wat is de lacune in de huidige werking?
b. Welke visie heb je ontwikkeld en wil je verderzetten via de GzG-middelen?
c. Welke impact zal dit hebben op onze werking en dienstverlening?
d. Met welke partners werk je hiervoor samen?

Hoe de chaos te overwinnen in een steeds veranderende digitale wereld.

Emiel van Thuyne - TOPdesk

Voel je je als lokaal bestuur soms ook overweldigd door de steeds hogere verwachtingen van burgers en interne medewerkers? Wil je er graag mee aan de slag maar heb je geen tijd voor verbeteringen? Werk slimmer en krijg de controle weer terug! Tijdens deze presentatie zal je te weten komen hoe andere lokale besturen m.b.v. de software van TOPdesk een einde hebben gemaakt aan de chaos, en hoe ze de ruimte hebben gecreëerd om meer mogelijkheden te verkennen en toe te passen.

Van Onze Stad App naar gemeente app mét Mijn Burgerprofiel: Destelbergen zet de toon.

Bert Jonckers - gemeente Destelbergen Siri Crean Digitaal Vlaanderen

Het lokaal bestuur van Destelbergen bijt de spits af: als eerste gemeente met een “Onze Stad App” (Fairville) voeren zij de upgrade door naar een gemeente app met Mijn Burgerprofiel-functionaliteiten. Daarbij blijven niet alleen de lokale producten en diensten van de gemeente zelf mobiel toegankelijk, Destelbergen biedt voortaan ook toegang tot alle dienstverlening in Mijn Burgerprofiel. Bovendien gaat het hier om een duurzame koppeling: wanneer de mogelijkheden van Mijn Burgerprofiel uitbreiden, volgt de app van Destelbergen automatisch.

Een echte Citizen Experience oplossing.

Marc Goethals (gemeente Evergem) Tom Van Acker (Hanssens beyond telecom)

Reeds meer dan 10 jaar vertrouwt Evergem op Hanssens Beyond telecom voor al haar communicatie uitdagingen. Wat begon als een klant-leveranciersrelatie voor het leveren van een telefooncentrale, groeide uit tot een sterk partnership. De visie die Marc Goethals heeft op hoe de burger met zijn gemeente zou moeten kunnen communiceren, heeft Hanssens, stap voor stap geïmplementeerd.
We durven het een co-creatie verhaal noemen waarbij een bedrijf de visie van de gemeente heeft gecapteerd en hierop hun ontwikkelingen verder heeft afgestemd. Op vandaag is er een hybride omgeving uitgebouwd die traditionele telefonie, MS Teams en een flexibel onthaal samen met het burgermeldpunt (TOPdesk) integreert in één globale oplossing.

Marc Goethals brengt samen met Tom Van Acker een verhaal dat aantoont hoe een goede samenwerking, een sterke visie en een telecompartner met veel ervaring in de lokale overheid tot een echt Citizen experience project is gekomen.

Ontdek het aanbod Security bouwstenen van de Vlaamse Overheid.

Kevin De Backer - V-ICT-OR en Michiel Van Cauwenberge - Digitaal Vlaanderen

De Vlaamse security bouwstenen bevatten een heleboel nuttige instrumenten om als bestuur je omgeving en software beter te gaan beveiligen. In deze sessie zoomen we in op de praktijk en gaan de mensen van Digitaal Vlaanderen samen met V-ICT-OR bekijken hoe de bouwstenen kunnen worden ingezet in een concrete toepassing (LB365).
Onder andere ANONaaS en LOGaaS komen aan bod, maar we staan ook stil bij de andere bouwstenen die een meerwaarde kunnen bieden in de praktijk.

Een cybersecurity-framework: hoe begin ik eraan? Stap voor stap naar een gestructureerde security-aanpak.

Vincent Haerinck - Savaco

Om jouw stad of gemeente optimaal te wapenen tegen cyberaanvallen, ga je beter niet over één nacht ijs – een doordachte strategie is onontbeerlijk. Wanneer je jouw huidige beveiliging, je doelstellingen en je prioriteiten in kaart brengt aan de hand van een cybersecurity-framework, kom je stap voor stap tot een gestructureerde aanpak van je cyberbeveiliging. Een cybersecurity-framework biedt een gestructureerde methodiek waarmee je zowel in een kleine gemeente als in een centrumstad jouw doelstellingen kan vertalen naar een concreet en haalbaar actieplan. In deze sessie vertelt expert Vincent hoe zo'n cybersecurity-framework er kan uitzien en hoe je ermee aan de slag kan gaan. Je krijgt er ook een inspirerende use case te horen rond hoe stad Izegem hun cybersecurity-strategie uitwerkt.

16u30 - 18u30

NETWERK DRINK

afsluiting van deze bijzondere dag
receptie met hapjes en drankjes.

Organisator

V-ICT-OR vzw

marcom@v-ict-or.be

Locatie
Flanders Expo
Maaltekouter 1
9051 Gent
België
Deelnemen

Toegangsprijs

Prijzen zijn exclusief BTW voor niet-leden, en vrijgesteld van BTW voor effectieve leden.

Prijsgroep Prijs
Effectief Lid V-ICT-OR € 150
Bedrijfslid € 270
Non-profit € 270
Standaard € 440
Effectief Lid V-ICT-OR (groepsabonnement) € 150