Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Workshop Synergics

20/11/2018 09:00 — 20/11/2018 15:30

De conclusie van Audit Vlaanderen op 18 september klonk ongenuanceerd: 

“Lokale besturen beveiligen vertrouwelijke en (persoons)gevoelige informatie onvoldoende.” 

Om tot deze conclusie te komen, evalueerde Audit Vlaanderen 28 lokale besturen op vlak van informatiebeveiliging waarbij onder andere gepeild werd naar de integriteit, vertrouwelijkheid en beschikbaarheid van persoonsgevoelige data. Ethische hackers toonden aan dat maar liefst 24 van de 28 besturen onvoldoende beschermd waren. Bij deze overgrote meerderheid kregen de ingehuurde hackers controle over de volledige IT-omgeving of de belangrijkste delen ervan.  

De vaststellingen van Audit Vlaanderen met betrekking tot dit thema zijn dat:  

  • geauditeerde lokale besturen diverse initiatieven nemen rond informatiebeveiliging;
  • belangrijke risico’s desondanks nog onvoldoende beheerst worden;
  • burgers, bedrijven en andere overheden bijgevolg te weinig garanties hebben dat hun gegevens veilig zijn bij hun lokale bestuur;
  • veel haalbare beschermingsmaatregelen onderbenut blijven;
  • meer samenwerking rond bepaalde uitdagingen aangewezen is, onder meer om te vermijden dat telkens het warm water moet worden uitgevonden en om voldoende kennis en expertise te kunnen inzetten

Kortom, er is dus werk aan de winkel! Om jullie hierin te ondersteunen, organiseert Synergics samen met de Vlaamse ICT Organisatie, V-ICT-OR én Microsoft een gratis Security workshop dag op dinsdag 20 november te Digipolis Antwerpen. 

We focussen op Microsoft 365 Enterprise waarmee iedereen op een veilige manier creatief kan zijn en kan samenwerken. We geven zowel een overzicht van de verschillende technische componenten die jouw stad of gemeente veilig en mobiel kunnen maken, als een aantal praktische quick wins.

Samenwerking

Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Synergics

 

Programma
09u00 - 09u30

Onthaal en registratie

09u30 - 09u45

Welkom Synergics

Patrick De Neef - Synergics

09u45 - 10u00

Welkom V-ICT-OR

Johan Van der Waal - V-ICT-OR

10u00 - 10u30

De basis rond persoonsgegevensbescherming op orde

Johan Van der Waal - V-ICT-OR

V-ICT-OR helpt lokale besturen om hun informatievoorziening op orde te brengen, zodat men veilig en toekomstgericht verder kan bouwen in een steeds sneller werkende maatschappij waar de informatiebehoefte steeds stijgt.
In de basis hoort vanuit het VlaVirGem gedachtegoed ook een stevige basis op het gebeid van informatieveiligheid. V-ICT-OR zet daar 3 instrumenten voor in: maturiteits- en risicometing, actieplanning en begeleiding en tot slot opleiding en bewustwording.

10u30 - 11u30

Security in Microsoft 365: waar vind je wat?

Michiel Coox, Solution Advisor Moderne Werkplek, Microsoft

Microsoft 365 Enterprise is een volledige, intelligente oplossing die het beste uit Office 365, Windows 10 Enterprise en Enterprise Mobility + Security in zich verenigt, en waarmee iedereen op een veilige manier creatief kan zijn en kan samenwerken. In deze sessie lichten we toe welke componenten lokale besturen kunnen gebruiken om zich beter te beveiligen in de wereld van vandaag. Deze sessie maakt duidelijk waar deze componenten terug te vinden zijn in het Microsoft platform en haar licenties. We tonen hoe je de controle over je data behoudt, ook nadat die data je netwerk heeft verlaten.

11u30 - 12u30

Data beschermen in je stad of gemeente, hoe gaan hackers te werk – deel I, Offensief

David De Vos, Senior Security Specialist, Synergics

Hoe gaan hackers te werk wanneer ze jouw data proberen te bemachtigen. Hun methodes worden steeds diverser en meer verfijnd. In deze sessie voor de pauze overlopen we de meest gebruikte technieken van hackers en bekijken we ook hoe we in andere situaties gegevens kunnen ‘verliezen’.

12u30 - 13u30

LUNCH

13u30 - 14u30

Data beschermen in je stad of gemeente, hoe gaan hackers te werk – deel II, Defensief

David De Vos, Senior Security Specialist, Synergics

In deze sessie laten we zien hoe je met Microsoft oplossingen cyberaanvallen kan afweren en wat je kan doen om je gegevens verder te beveiligen. De services en beschermingen die beschikbaar zijn in Microsoft 365 bundels komen daarbij uitgebreid aan bod.

14u30 - 15u30

SPRINT, of hoe zorgen we ervoor dat je collega’s veiliger en mobiel gaan werken

Evert D’Hondt, Business Productivity Evangelist & Patrick De Neef, Business Development Manager Overheden en Education - Synergics

Technologie inrichten op basis van de vorige sessies is één ding. Maar hoe gaan we ervoor zorgen dat onze gebruikers dit ook daadwerkelijk gaan toepassen? Daarvoor heeft Synergics zijn SPRINT ontwikkeld. Onze aanpak rond User Adoptie en Change Management om veiliger en productiever te werken met Office 365

Organisator

V-ICT-OR vzw

info@v-ict-or.be

Locatie
Digipolis Antwerpen
Generaal Armstrongweg 1
2020 Antwerpen