Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Liveshow over OSLO-standaarden van Digitaal Vlaanderen

22/04/2021

Op vrijdag 23 april om 13u zendt Digitaal Vlaanderen een liveshow uit over OSLO-standaarden.

Drie sprekers vertellen tijdens dit virtuele evenement hoe ze met OSLO aan de slag gingen en wat hun ervaringen zijn. Zo willen ze anderen inspireren. 

“OSLO staat voor Open Standaarden voor Linkende Organisaties” vertelt Raf Buyle van Digitaal Vlaanderen. “Met OSLO wil de Vlaamse overheid informatie standaardiseren. Op die manier kunnen gegevens vlot worden teruggevonden, uitgewisseld en hergebruikt.”

“We willen dat er ook op Europees niveau vlotter wordt samengewerkt bij het opstellen van standaarden. Daarom organiseren we deze week op woensdag, donderdag en vrijdag een aantal zeer toegankelijke sessies waar we uitleg geven over OSLO-standaarden, de meerwaarde ervan en waarom het echt loont om ermee bezig te zijn. De liveshow vrijdag sluit die driedaagse af. Drie sprekers die al een tijdje bezig zijn met standaarden vertellen over hun ervaringen. Zo hopen we andere mensen te overtuigen om met OSLO aan de slag te gaan.”

De uitzending sluit een driedaagse af waarin je een aantal zeer toegankelijke sessies kunt bijwonen over OSLO-standaarden en de meerwaarde ervan. Schrijf je in via deze website