Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Release Common Citizen Service Platform (CCSP)

28/11/2013

Het project Common Citizen Service Platform (#CCSP) zit in een stroomversnelling. Dit project, waar dienstenleveranciers zich engageren om CRM toepassingen op eenzelfde technische fundering te bouwen, waardoor oplossingen onderling uitwisselbaar zijn tussen besturen, krijgt concreet vorm! Dit voorjaar slaagde de CCSP-projectwerkgroep erin om een gemeenschappelijke fundering voor CCSP te betonneren. Op dit moment legt is “de doos”, klaar voor installatie! Leveranciers stellen hun eerste Open Source applicaties ter beschikking, die onderling uitwisselbaar zijn. download de oplossing https://ccsp.codeplex.com  

Gemeenschappelijke fundering

De stap om écht samen te werken is een gemeenschappelijke fundering die toe moet laten dat applicaties onderling uitwisselbaar zijn. De Vlaams ICT Organisatie werkte samen met Microsoft, integratoren en een 20-tal besturen, essentiële generische bouwstenen uit, die een meer doorgedreven samenwerking mogelijk moeten maken. “Zo kan men de belangrijke valkuilen vermijden, opgedane ervaring delen en elkaars gebouwde ontwikkelingen bestuderen om sneller vooruit te kunnen gaan”.  Hiervoor komen de betrokken gemeenten maandelijks samen. Op het overleg begin 2013, waar de gemeenschappelijke fundering werd gebetonneerd, werd een witboek voorgesteld dat vastlegt hoe men de applicaties moet opbouwen en maakte men afspraken voor het beheren van de generische bouwstenen. De community brengt ook de noden en behoeften van de betrokken gemeenten in kaart en zoekt naar gemeenschappelijke oplossingen.

Neuzen in dezelfde richting

Via CodePlex, een Open Source initiatief van Microsoft, werken de verschillende leveranciers samen om de toepassingen, compatibel met CCSP, maximaal op elkaar af te stemmen. De eerste oplossingen zelf worden gepubliceerd vanaf 15/10! 

Ondertussen legt men ook de laatste hand aan de eerste “doos”, het afgewerkt product, klaar voor installatie. Niet enkel op technisch vlak staan de neuzen in dezelfde richting, ook de besturen engageren zich om snel naar het CCSP platform te migreren. Pilootstad Sint-Niklaas is zelfs al volop in productie met de testversie. Daar migreerde men op minder dan een week naar de nieuwe gedeelde basis.

De oplossingen van de verschillende leveranciers worden via het V-ICT-OR communityplatform ter beschikking gesteld. 

download oplossing

download de oplossing https://ccsp.codeplex.com