Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Welk internet willen we onze volgende generatie aanbieden?

06/07/2015

Het huidige internet biedt ons veel gemak en voordelen. Maar er is ook een keerzijde: niemand weet nog precies welke gegevens door wie werden geregistreerd en waarom. Welke van die gegevens werden voor welk
doel gedeeld met anderen? Als je niet meer weet wat er met je gegevens gebeurt, is er dan wel sprake van privacy?

De economie wordt steeds afhankelijker van het vertrouwen in de digitale wereld. De vraag rijst of er nog sprake kan zijn van vertrouwen online zonder digitale zelfbeschikking?
Burgers hebben grip nodig op hun gegevens, ook digitaal. Daarom ontwikkelt de Qiy Foundation - op basis van Open Standaarden - het Nieuwe Internet. Gemeenten geven hun burgers Doors+, een persoonlijke App die direct een eigen Qiy Domein activeert en zo burgers aansluit op het Nieuwe Internet.
Uw burgers beschikken direct over handige functionaliteiten voor een veilige toegang tot tal van websites, kunnen veilig bestanden opslaan en krijgen in de toekomst direct toegang tot -en meer grip op- hun gegevens.

Dat noemen we Digitale Zelfbeschikking ... Op het Nieuwe Internet staat de burger immers centraal! Digitale Zelfbeschikking nemen we graag mee als basis voor het verbeteren van de toekomstige dienstverlening aan de burger.

V-ICT-OR gelooft in de open standaardisatie van deze digitale zelfbeschikking en wil - in samenwerking met enkele Nederlandse kennispartners zoals KING - de visie van de non-profit Qiy Foundation uitdragen.

De positie van mensen in de digitale wereld dient immers zoveel mogelijk gelijk gesteld te worden aan de positie van mensen in de fysieke wereld, met als belangrijke principes de menselijke waarden en normen en acteren conform de menselijke maat. Vanuit onze OSLO werking willen we mee kijken naar de manier waarop de onafhankelijke Qiy Foundation de Open Standaard en het Afsprakenstelsel voor het interoperabel uitwisselen van persoonlijke gegevens ontwikkelt en beheert. Op basis daarvan kunnen geautoriseerde marktpartijen het ‘het Nieuwe Internet’ gaan implementeren, veilig en betrouwbaar. 

"Samen met overheden standaardiseren en de vrije markt laten implementeren" - het OSLO principe binnen ons VlaVirGem concept wordt hierdoor versterkt.

Download de brochure hier.