"Blockchain in de overheid" - 26 april (Antwerpen) - Schrijf nu in ...

24/03/2017     Algemeen nieuws     Eddy Van der Stock     2046     0

Dat blockchain de overheid fundamenteel zal veranderen daar is iedereen het ondertussen over eens. Hoewel de techniek nog volop in ontwikkeling is en er nog niet zoveel toepassingen zijn uitgewerkt, zitten onze lokale, Vlaamse en federale overheden niet stil met experimenteren. Tijdens onze kennisdag rond Blockchain tonen we graag hoever ze staan.

Ook in Nederland is men aan de slag. Samen met Koen Hartog werkt Marloes Pomp aan zo’n 25 Blockchain pilots binnen de Nederlandse overheid. Deelnemende organisaties zijn oa BZ, BZK, V&J, Belastingdienst, Financiën, de Rekenkamer, Zorginstituut, Kadaster, KvK, Raad voor de Rechtsbijstand, Halt, de Inspectie Leefomgeving en Transport CIBG, CAK en een tiental gemeenten.

De eerste resultaten zijn te downloaden op www.blockchainpilots.nl maar u kan ook gewoon komen luisteren naar Marloes op 26 april.

U kan het volledige programma en inschrijving hier vinden: https://v-ict-or.be/events/20170426-kennisdag-blockchain

 

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!