BE-Alert: eerste nationale communicatieplatform voor het alarmeren van burgers

21/04/2017     Algemeen nieuws en ShoptIT         704     0

Het project BE-Alert heeft als doel burgers onmiddellijk te alarmeren bij noodsituaties en dit door middel van één eenvoudig en flexibel communicatieplatform. BE-Alert is niet alleen een topprioriteit voor het ministerie Binnenlandse Zaken, maar zeker ook voor de gemeenten, provincies en de buurtinformatienetwerken (BIN).

De ontwikkeling van BE-Alert werd door Nextel uitgevoerd. In samenwerking met het crisiscentrum FOD Binnenlandse Zaken leggen zij u op Shopt IT uit hoe het perfect mogelijk is om via verschillende communicatiemiddelen zoals spraakoproepen, SMS-berichten, sociale media, en sirenes burgers te alarmeren die betrokken zijn bij een noodsituatie.

Shopt It verwelkomt hiervoor Bert Ceuppens (Nextel), en Koen De Budt, Crisiscentrum, FOD Binnenlandse Zaken.

Bekijk hier het volledige programma van Shopt IT en schrijf snel in!

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!