Samen lossen we het op! Conclusies na het congres ...

28/11/2017     Algemeen nieuws en ManageIT     Valérie Hillewaere     154     0

Tijdens het openingsdebat werden verschillende vragen aan het aanwezige publiek gesteld. Zo polsten we ondermeer naar de betrokkenheid van de diverse programma’s die lopen rond digitale transformatie (Digitale agenda, H2020, …). Bijna 60% van ons publiek kijkt de kat uit de boom en wacht tot hieromtrent een sterkere regie wordt gevoerd en er een eenduidig programma naar voor komt. 22% volgt voornamelijk de programma’s van de Vlaamse overheid op, terwijl 16% heel actief alle programma’s probeert mee te volgen.

“H2020, Digital Agenda Europe, digital transformation program, Digital Belgium, Vlaanderen Radicaal Digitaal, Smart Flanders, … Het lijkt wel alsof iedere overheidslaag zijn eigen programma kent?”

Het debat werd een aantal trefwoorden meegegeven in een wordcloud naast de schreeuw naar samenwerking, ondersteuning en standaarden, als antwoord op de vraag wat men verwacht van de bovenlokale overheden, kregen vereenvoudiging en regie de hoogste prioriteit in hoe men de oplossing dan wel zag.

 
Figuur 1 - Wat verlangt u van de bovenlokale overheden?

 

 

Figuur 2 - Wat is de oplossing?

 

 

Voelen lokale besturen zich eenzaam in de uitvoering van hun digitale transformatie? De Wordcloud die vroeg naar de “gemoedsrust” binnen de lokale besturen liet dit anders zo wel aanvoelen. Gelukkig haalde “goed” het ook nog in de top 5.


Figuur 3 - Hoe voelt u zich in het digitale transformatieklimaat?

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!