Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Samen lossen we het op? Hoe zet ik de juiste IT-profielen in?

27/11/2017

Tijdens het najaarscongres ManageIT rees de vraag hoe men de juiste IT-profielen kan gaan inzetten in een lokaal bestuur. Een steeds langer wordende lijst van verantwoordelijkheden, de vraag naar meer (kosten)efficiëntie, de inkanteling van het OCMW in de gemeente, fusies, …

Uit onze poll bleek dat 50% vooral de zoektocht inzet naar een Generalist, terwijl bijna 30% de ombuiging van IT managers naar informatiemanagers aan het maken is. Ook al bleek deze zoektocht er een te zijn naar een "witte raaf".

Lokale besturen worden immers met heel wat uitdagingen geconfronteerd. Willen ze hier correct op inspelen, dan moeten ze o.a. kunnen rekenen op een solide, toekomstig IT-platform, met de juiste IT-professionals op de juiste plaats. Een vereiste die op zijn beurt heel wat vragen met zich meebrengt:

  • Hoe bepaalt u welke IT-professional uw bestuur – op basis van zijn schaalgrootte, organisatiecultuur, … – nodig heeft? En hoe selecteert u die IT-professional dan? 
        
  • Van experten met operationele skills tot managers op het strategische niveau: hoe stuurt u uw team aan, waarbij beleid en beleidsdoelstellingen steeds in het vizier blijven?
       
  • Hoe houdt u IT-medewerkers gemotiveerd? Op welke motivatoren (waaronder verloning) kunt u inspelen om als aantrekkelijke werkgever te kunnen rekenen op loyale en tevreden medewerkers? 
      
  • Hoe houdt u uw HR-beleid levend, bijvoorbeeld op de achtergrond van de inkanteling van het OCMW in de gemeente?

Op deze vragen biedt het boek “HR as a service” heldere antwoorden. De auteurs delen al hun kennis vanuit hun eigen werksituatie en hun jarenlange praktijkervaring. Ze verschaffen u zo een helder inzicht in de achterliggende mechanismen van een goed HR-beleid. 

Stappenplannen, voorbeelden of nog templates bieden concrete handvatten om de IT-verantwoordelijke te laten evolueren naar CIO en om de inkanteling van het OCMW in de gemeente succesvol te laten verlopen. 

Kortom, "HR as a service" is een onmisbare gids voor iedereen die streeft naar een modern en doordacht HR-beleid en (dus) naar een succesvolle werkomgeving!