Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Kortrijk - Laatste infosessie Digitale Aangifte Overlijden

01/12/2017

Sedert 1 oktober kunnen alle Vlaamse lokale besturen aan de slag met het webplatform Osiris voor de digitale aangifte overlijden. Dit platform stelt gemeenten, uitvaartondernemers en crematoria in staat om gegevens en documenten elektronisch met elkaar uit te wisselen. Tal van besturen tekenden hier al voor in.

Het project is een samenwerkingsverband tussen de begrafenisondernemers, crematoria, lokale, Vlaamse en federale overheden, softwareleveranciers en de Vlaamse ICT Organisatie (V-ICT-OR).

De uitrol van dit project levert voor alle betrokken stakeholders voordelen op:

  • De gemeenten moeten geen dubbel werk meer verrichten aangezien de gegevens voor de akten automatisch kunnen worden opgehaald uit het Rijksregister.
  • De uitvaartondernemers verliezen geen tijd meer door heen en weer te rijden naar de gemeentelijke diensten voor het laten opmaken en afhalen van de akten.
  • De crematoria zullen het verlof tot crematie rechtstreeks en onmiddellijk ontvangen en zullen daardoor hun werking efficiënter kunnen organiseren.

Kortom het project zorgt voor administratieve vereenvoudiging, een lager foutpercentage en tijdswinst voor alle betrokken partijen.

Nu dinsdag (5 december) gaat de laatste infosessie door en deze keer in Kortrijk.

Schrijf je hier nog in om er bij te zijn!