Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

e-Invoicing

18/01/2018

Bent u als bestuur al aangesloten op e-Invoicing? Bijgaande punten zijn van belang, maar maken dat u ook steeds meer voordelen krijgt van de invoer van e-Invoicing. Weten hoe ook u mee kunt doen? Kijk op deze link

Ordernummers
Het nieuwe jaar staat synoniem met nieuwe budgetten en dus ook met nieuwe ordernummers (inkoopordernummer, bestelbonnummer, …). Bedrijven kunnen hun e-facturen niet aanleveren als zij niet beschikken over het correcte ordernummer. Vergeet dus vooral niet deze tijdig aan uw leverancier te bezorgen!

B-post finaliseert e-facturatie naar Vlaamse overheid
De Vlaamse overheid ontvangt heel wat facturen van B-post. Hoewel e-facturatie bij grote bedrijven een complex project is dat vaak heel wat tijd in beslag neemt, zal B-post erin slagen om op vier maanden tijd haar uitgaande e-facturatiestroom via PEPPOL naar de Vlaamse overheid op te zetten.
Vanaf 1 maart zal één ontvangend financieel systeem elektronische facturen van B-post ontvangen, vanaf 1 april zal dit verder worden uitgerold voor de hele Vlaamse overheid.
Tot die datum zullen ontvangers van facturen van B-post papieren of PDF-facturen blijven ontvangen. Het centrale e-invoicingteam zal kortelings de bevraging uitsturen voor de eerste aanlevering van de ordernummers (Inkoopordernummer, bestelbonnummer) voor B-post.