Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Wie bouwt er mee aan een Smart City Operating Systeem voor een slimme digitale overheid?

09/03/2018

Met het project Open City API (OCAPI) willen V-ICT-OR en Digipolis Antwerpen het lokale niveau overstijgen en de fundamenten van de Vlaamse Virtuele Gemeente (VlaVirGem) leggen. Elke Vlaamse gemeente of overheidsdienst zou dan softwaretoepassingen kunnen bouwen op een gemeenschappelijk PaaS én toch zijn eigenheid behouden.

Streefdoel is een geïntegreerd Smart City Operating System dat bestaat uit herbruikbare generieke componenten en engines. Het laat toe om sneller (en dus goedkoper) softwareapplicaties te ontwikkelen en om ze beter te ondersteunen.

Het vertrekpunt is het Antwerp City Platform as a Service (ACPaaS) dat generieke backend componenten zoals notificaties, online betalingen, digitale handtekening, profielbeheer, … verzamelt en ontsluit.

We zoeken sterke en creatieve partners met frisse ideeën die samen met ons innovatieve en duurzame oplossingen uitdokteren voor vijf OCAPI challenges. Wil je mee je stempel drukken op toekomstbestendige IT-oplossingen? Geef ons uiterlijk 22 maart een seintje als je interesse hebt!

Bootcamp ACPaaS & aankooptraject op 27 maart vanaf 13u

Ben je een start-up of creatieve ondernemer die graag wil meebouwen aan digitaal Antwerpen?

Op 27 maart zetten we onze deuren open voor iedereen die meer wil weten over ons ‘buy from startups’ aankooptraject, ACPaaS én OCAPI.

We tonen je wat ACPaaS is, vertellen en demonstreren hoe je het kan gebruiken om applicaties te ontwikkelen en beantwoorden graag al je vragen. Na de bootcamp kan je alle ACPaaS- gerelateerde uitdagingen aangaan. En daar kijken we naar uit :)

Inschrijven kan via Eventbrite, liefst voor 26 maart.