Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

GDPR STOPT NIET OP 25 MEI – MEET DE NALEVING IN JOUW ORGANISATIE!

24/04/2018

Nog 32 kalenderdagen en het is zover. Op maandag 28 mei kunnen en zullen de eerste vragen binnenkomen rond de rechten die de betrokkene heeft bij het uitrollen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. De procedures om de sterk intern gerichte verwerking van deze vragen rond inzage, verwijdering, wijziging, enz... op te zetten zullen sneller uitgetest worden dan we allemaal vermoeden. Zijn we klaar voor de naleving?

Werden de verwerkingsovereenkomsten klaargestoomd om onaangename verrassingen te vermijden? Gaf elke betrokkene op een controleerbare, ondubbelzinnige en actieve wijze de toestemming om persoonsgegevens te verwerken en kunnen we toestemming deze voorleggen? Na het klaarstomen richting 25 mei dienen deze procedure en opvolgingssystemen voor geborgd te blijven in onze organisaties. De manier waarop je dit kan doen geven we graag mee tijdens deze informatiesessies. Want het werk rond GDPR stopt niet de dag dat de naleving een feit is geworden.
 
Kom de informatiesessie volgen op ShoptIT - schrijf hier in!