Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Infosessie rond het opstellen van een verwerkersovereenkomst

24/07/2018

Op vraag van vele van onze leden organiseert V-ICT-OR een GRATIS infosessie rond verwerkersovereenkomsten, die zal doorgaan op 9 augustus in Gent van 10u tot 12u. 

De verwerkersovereenkomst is namelijk een belangrijk element in elk gegevensbeschermingsbeleid. Dat contract stipuleert hoe de opdracht van de verwerker ten dienste van de verwerkingsverantwoordelijke eruitziet, wat de wettelijke grondslag ervan is, welke gegevens er verwerkt worden, gedurende welke periode die verwerking plaatsvindt en wat de eventuele sancties zijn voor een incorrecte verwerking. Tegenwoordig sturen niet alleen de verwerkingsverantwoordelijken (bv. lokale besturen of bedrijven) verwerkersovereenkomsten naar verwerkers, maar ook andersom (lees in dat geval zo’n overeenkomst altijd goed na!). De verwerkers krijgen vaak verschillende verwerkingsovereenkomsten toegestuurd, waardoor ze tijd verliezen met het nalezen van elke overeenkomst. Dit zorgt voor heel wat frustratie en was ook meteen de aanleiding tot de vraag “Waarom bestaat er niet één generieke verwerkingsovereenkomst die iedereen kan gebruiken?”. Vele van onze leden vroegen ons om hierin voorop te gaan, wat dan ook de aanleiding gaf tot het organiseren van deze infosessie.

Tijdens de infosessie rond verwerkersovereenkomsten stellen wij, V-ICT-OR, de generieke verwerkingsovereenkomst voor die we hebben uitgetekend. Daarnaast willen we ook samen met experts (o.a. Yung Shin Van Der Sype, advocaat bij time.lex) op alle openstaande vragen rond verwerkingsovereenkomsten een antwoord bieden:

  • Wat zijn de valkuilen in verwerkerscontracten?
  • Wie neemt het initiatief: verantwoordelijke, verwerker of beide?
  • Kunnen we werken met toetredingscontracten of algemene verkoopsvoorwaarden?
  • ...

Verder licht V-ICT-OR toe hoe u met behulp van de informatieveiligheidstool naar een degelijk verwerkerscontract kunt toewerken.

Wie belet is op 9 augustus mag zijn of haar vragen mailen naar security@v-ict-or.be of beter nog, aansluiten op onze Yammer groep en ze daar posten. Die vragen nemen we dan mee en de antwoorden koppelen we uiteraard terug naar alle geïnteresseerden.

Geïnteresseerd? Inschrijven kan hier!