Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

From Blockchain to Reality : Cases, ervaringen & lessons learned - sessie in het NL

20/11/2018

De afgelopen twee jaar schoten blockchainprojecten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Ondertussen is de hype wat gaan liggen en kunnen we een balans opmaken. Smals Research werkte bovendien zelf concreet met de technologie in een realistische setting. Wat zijn daarbij onze bevindingen? Welke andere opvallende projecten werden binnen en buiten België opgezet en welke lessen kunnen we daaruit trekken? Deze infosessie geeft een zicht op de stand van zaken anno 2018.

De verwachtingen in de technologie zijn nog steeds enorm. Toch staan tussen droom en daad wetten en praktische bezwaren. Hoe zit het bijvoorbeeld met de GDPR en privacy? En wat met schaalbaarheid? Ondanks de vele open vragen kunnen vandaag reeds een aantal cruciale aspecten uitgeklaard worden.

Ook Smals Research is aan de slag gegaan met de technologie en ontwikkelde een werkende proof of concept. We hielden daarbij rekening met diverse aspecten die bij blockchainprojecten te vaak over het hoofd worden gezien. Tijdens de infosessie hoort u alles over onze aanpak en bevindingen.

Was u in maart 2017 erbij tijdens onze infosessie over blockchain en smart contracts? Deze infosessie is geen herhaling van de vorige! De focus lag toen op technologische principes. Dit keer nemen we concrete ervaringen en resultaten onder de loep.

Wat krijgt u te zien in deze infosessie?

  • Een beknopte introductie tot blockchain en smart contracts
  • Een aantal blockchainprojecten uit binnen- en buitenland en de lessons learned
  • De blockchainstrategie van Smals Research
  • Een concreet door Smals Research uitgewerkt blockchainproject
  • Een aantal spanningsvelden tussen blockchaintechnologie en de realiteit, waaronder privacy

Voor wie

Vereiste kennis: Een basiskennis IT volstaat. U zal de mogelijkheid hebben om vragen te stellen. De technische kant van de uiteenzetting wordt zoveel mogelijk beperkt.

Doelgroep: Iedereen die professioneel in een overheidscontext actief is en die wil weten hoe ver blockchaintechnologie in 2018 staat, wat de mogelijkheden ervan zijn en welke aanpak bij blockchainprojecten realistisch is.

Twee sessies zijn voorzien:

Datum: Dinsdag 20 of 27 november 2018
Uur: 13.30 uur – 16.15 uur
Spreker: Kristof Verslype, Smals Research
Adres: Fonsnylaan 20, 1060 Brussel
Zaal: Auditorium
Taal: Nederlands

>> Schrijf hier in