Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Nu écht gedaan met kamperen aan de schoolpoort

21/05/2019

Vanaf volgend jaar wordt het nieuwe inschrijvingsdecreet van kracht voor inschrijvingen van leerlingen voor het schooljaar 2020-2021. Scholen met een capaciteitstekort zullen in de toekomst verplicht digitaal aanmelden.

In het basisonderwijs is de afstand tot de school en de schoolkeuze bepalend voor de ordening van leerlingen. De dubbele contingentering blijft er behouden als middel om een evenwichtige sociale mix te garanderen. In het secundair onderwijs telt vooreerst de schoolkeuze van ouders en leerlingen. Bij plaatstekort bepaalt loting wie een plaatsje krijgt.

Maar hoe dit in de praktijk omzetten? V-ICT-OR ontwikkelde CAR (Centraal AanmeldingsRegister), een volledig software pakket waarmee u de toewijzingen digitaal kan laten verlopen.

>> Lees hier alles over CAR