Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Efficiënt en digitaal handtekenen

28/05/2019

Onze Vlaamse overheden hebben al jarenlang de mogelijkheid om documenten door burgers te laten ondertekenen via elektronische handtekeningen. Maar de digitale handtekening kent verschillende vormen: een pincode, ondertekenen met een e-ID of via een klik in een beheersysteem. 
 
Deze brochure heeft al de verschillende mogelijkheden van digitaal handtekenen voor u samengebracht. Van de nood aan handtekeningen tot de concrete technieken van de digitale varianten: elke stap wordt in deze brochure nauwgezet behandeld. 
 
Dit boekje ondersteunt uw bestuur in het proces naar administratieve vereenvoudiging. Het naslagwerk legt helder uit hoe men efficiënt digitaal kan ondertekenen – en vooral hoe u zich hier als organisatie op moet voorbereiden. 

Deze brochure kwam tot stand door de intensieve samenwerking tussen de leden van de werkgroep “Digitale handtekening”. Voor de opmaak van de brochure werd er een speciaal redactieteam samengesteld. De leden van het redactieteam waren Paul Van der Cruyssen, Inge Heirman, Dominik Ronse, Freya Poppe, Joke Smet, Sabine Verhoestraete en Ellen Vandeputte.

>> Meer info