Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Informatieveiligheidstool: breng uw verwerkingen in kaart via het verwerkingsregister

14/06/2019

Verwerkingsregister. Het woord is nog maar gevallen of de associaties ‘boetes’ en ‘complexiteit’ zijn nooit veraf. En toch is de situatie niet zo uitzichtloos als het lijkt. Kunnen bewijzen dat je met de opmaak van een verwerkingsregister bezig maakt de kans op een boete al stukken kleiner. En ondanks de complexe sjablonen op de markt, kunnen we heel vereenvoudigd te werk gaan. De informatieveiligheidstool van V-ICT-OR werkt op basis van een ‘sjabloon’ van verwerkingsregister, in die zin dat je alleen de verplichte wettelijke informatie per verwerking hoeft op te lijsten.

Misschien is je verwerkingsregister al af? Importeer het dan via een .csv sjabloon in de tool, dan heb je het digitaal ook bij de hand. Een export is natuurlijk ook mogelijk.

Bonus: als je per verwerkingsactiviteit de toepassing aangeeft waarmee je werkt, dan wordt er automatisch een kruisjeslijst opgemaakt onder de verwerkingsactiviteiten.

Meer info: www.informatieveiligheid.be