Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

GRATIS webinar over het Centraal AanmeldingsRegister voor scholen

02/09/2019

Vanaf volgend jaar wordt het nieuwe inschrijvingsdecreet van kracht voor inschrijvingen van leerlingen voor het schooljaar 2020-2021. Scholen met een capaciteitstekort zullen in de toekomst verplicht digitaal aanmelden.

In het basisonderwijs is de afstand tot de school en de schoolkeuze bepalend voor de ordening van leerlingen. De dubbele contingentering blijft er behouden als middel om een evenwichtige sociale mix te garanderen. In het secundair onderwijs telt vooreerst de schoolkeuze van ouders en leerlingen. Bij plaatstekort bepaalt loting wie een plaatsje krijgt.

Maar hoe dit in de praktijk omzetten? V-ICT-OR ontwikkelde CAR (Centraal AanmeldingsRegister), een volledig software pakket waarmee u de toewijzingen digitaal kan laten verlopen.

Volg ons GRATIS webinar op 22 oktober en kom alles te weten over de werking van CAR!

>> Meer info