Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Neem deel aan onze kennisdag rond cybersecurity!

12/02/2020

Naar aanleiding van de recente hackingvoorvallen bij lokale besturen organiseren we eind februari een task force. Iedereen is welkom: lokale besturen, bedrijven, de academische sector, de bovenlokale overheden ... Bedoeling is om nauwer te gaan samenwerken, elkaar beter te leren kennen, en tips en mogelijke werkwijzen met elkaar te delen.

Het programma is intussen bekend. Inschrijven kan via: https://www.v-ict-or.be/events/kennisdag-cybercriminaliteit-samen-naar-een-quick-responsive-community

U mag zich aan volgende verwachten:

  • Pieter De Crem met een openingswoord
  • Luc Jolie en Eddy Van Der Stock, respectievelijk de voorzitters van Exello.net en V-ICT-OR, met een korte inleiding
  • Miguel De Bruycker van het Centrum voor Cybersecurity België
    Het CCB is een belangrijke bron van informatie rond en een pragmatische aanpak van cybersecurity, en dit op het werk, thuis, op school … Cert.be (de operationele zijde) biedt praktische hulp bij cyberaanvallen (stap per stap begeleiden in de juiste richting).
  • Johan Smekens met het plan van aanpak van de Vlaamse overheid
    De Vlaamse overheid heeft vorig jaar hun dataclassificatiemodel gelanceerd waar lokale besturen van kunnen gebruikmaken. Johan Smekens zal ongetwijfeld nog een resem extra tips geven over hoe je je beveiliging op een pragmatische wijze kunt opzetten.
  • Paneldiscussie en testimonials
  • Conclusies

Hopelijk tot gauw …