Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Cybersecurity tips voor de werkgever

30/10/2020

Naast rekening te houden met onze eigen gezondheid, moeten we in deze moeilijke periode ook rekening houden met de gezondheid van onze computers. Zeker nu thuiswerk de norm is. Hier onder staan een aantal tips voor werkgevers om zo veilig mogelijk van thuis uit werk aan te bieden.(“Tips for cybersecurity when working from home”, 2020)

Tips voor de werkgever:

Zorg voor een VPN die het grote aantal van connecties aankan

Voorzie een veilige omgeving voor video conferenties

Business applicaties horen enkel toegankelijk te zijn via versleutelde communicatie kanalen (SSL VPN, IPSec VPN)

Maak gebruik van multi factor authenticatie

Zorg dat je werknemers beschikken over een computer/laptop van het werk zelf. Hierdoor kan je beter garanderen dat de soft-en hardware up-to-date is.

Zorg ervoor dat er voldoende ondersteuning is op vlak van ICT.

Zorg ervoor dat er manieren zijn om snel en doelgericht te reageren op veiligheidsincidenten of inbraken op persoonlijke data. Hierop volgt dat je werknemers hierover voldoende geïnformeerd moeten zijn.

Zorg er zeker voor dat verzamelde data, in verband met telewerk (agenda bijhouden bijvoorbeeld), op de correcte manier wordt verwerkt zoals de GDPR uitwijst.

Vervang, waar mogelijk, fysieke diensten naar digitale diensten. (bijvoorbeeld online handtekenen)

Bron: Tips for cybersecurity when working from home. (2020, 24 maart). Geraadpleegd op 28 oktober 2020, van https://www.enisa.europa.eu/tips-for-cybersecurity-when-working-from-home

 

Meer over dit onderwerp leer je op de CIS-dag op 10/11, schrijf snel in