Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

10/11"Lessons Learned cyberaanval gemeente Willebroek", een interessante case-studie van de gemeente Willebroek door Luc Hertmans. Kom er alles over te weten tijdens de CIS-dag.

04/11/2020

Lessons Learned cyberaanval gemeente Willebroek

door Luc Hertmans | Dienst ICT Willebroek

Cyberaanvallen worden beschouwd als een steeds grotere economische dreiging. Door in de computersystemen te infiltreren kunnen hackers de activiteiten van een bedrijf of organisatie tot stilstand brengen of waardevolle gevoelige informatie zoals klantengegevens of bedrijfsgeheimen stelen. In het ergste geval kan een bedrijf of organisatie hierdoor dagen, soms wekenlang niet opereren.
Recente nieuwsberichten over cyberaanvallen brengen duidelijk in beeld dat ieder bedrijf of organisatie het slachtoffer kan worden van een cyberaanval. Herinneren we hierbij de berichtgeving over aanvallen bij het bedrijf Asco, Picanol, het Atlas College in Genk en de Universiteit van Maastricht. Deze aanvallen tonen aan hoe kwetsbaar bedrijven en ook overheidsorganisaties vandaag kunnen zijn.
Ook de gemeente Willebroek was dit jaar het doelwit van een cyberaanval. Dankzij een doortastende aanpak van het bestuur bleef de geleden schade beperkt. Na enkele dagen was de dienstverlening opnieuw volledig operationeel. Elk bedrijf of organisatie kan van deze aanpak leren.
Ben jij ook benieuwd naar die aanpak van de gemeente Willebroek? Kom dan zeker virtueel kijken en luisteren op deze CIS-dag waarin de gemeente Willebroek bereid gevonden werd de lessons learned en enkele concrete tips en tricks met jullie te delen.

 

Wil jij hier ook alle over horen? Schrijf je dan in voor de CIS-dag op 10/11