Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

LOCARD Alpha Release

30/11/2020

Op vrijdag 27 November 2020 kregen we de eerste demo te zien van het “LOCARD Crime report” platform. LOCARD is een project, gefinancierd door het Horizon 2020 programma vanuit de Europese Commissie. Het project werd opgesteld om de werking van politie te digitaliseren. Ze zoeken de verzameling van bewijs digitaal en automatisch te maken.

De dag van vandaag gaat bewijs nog te vaak verloren of zijn er mogelijkheden om deze te manipuleren. Door een platform op te stellen dat beveiligd wordt door blockchain technologieën, wordt de veiligheid over heel het proces omtrent informatiebeveiliging gegarandeerd.

Foto’s en voorbeelden mogen spijtig genoeg niet gedeeld worden, maar we kunnen meegeven dat de demo die getoond werd er zeer uitgebreid uit zag. Zowel de user interface voor de gebruiker, als die van de administrator ziet er duidelijk en gebruiksvriendelijk uit.

Het is uitkijken naar eind januari 2021 voor de volgende demo.