Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Gezocht: jouw ervaring met het aanwerven van IT-medewerkers

16/12/2020

Vanuit onze organisatie merken we dat er zich soms een mismatch voordoet tussen lokale besturen enerzijds en IT-profielen anderzijds. Steden en gemeenten hebben moeite met het vinden een IT-medewerker, die voldoet aan alle gevraagde competenties. Daarnaast is het ook niet altijd eenvoudig deze medewerkers binnen de organisatie te houden. Daar komt ook nog eens bij dat de rol van IT-medewerkers de afgelopen jaren sterk is geëvolueerd, ze moeten de organisatie niet enkel technisch bijstaan, maar IT’ers moeten ook strategisch mee denken en ook informatiebeheer krijgt een steeds prominentere rol.

Wij zoeken JOU

Om deze problematiek aan te pakken werd een Project Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) opgezet. Om een brug te slaan tussen lokale besturen en IT-medewerkers willen we vanaf 2021 inzetten op de ontwikkeling van een platform waarin zowel de vraag vanuit de steden en gemeenten als het aanbod, de IT-profielen op een transparante manier weergegeven worden en waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Het platform zal ook de mogelijkheid bieden om de vraag van omliggende lokale besturen te zien, waardoor het delen van bepaalde profielen nog maar enkele stappen verwijderd is. Dit project staat nog in zijn kinderschoenen, maar vanaf 2021 gaan we hiermee volop aan de slag. En daarvoor hebben we jullie nodig! We ontwikkelen dit platform voor de Vlaamse steden en gemeenten en willen dan ook dat dit het zoveel mogelijk is afgestemd op hun behoeften. Wil jij graag deelnemen aan de werkgroep die hierrond zal samen komen? Contacteer ons dan gerust via vlavirgem@v-ict-or.be en wij houden je op de hoogte. Tot dan!