Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

In 50% van de lokale besturen heerst een vals gevoel van veiligheid

02/12/2021

Veel van onze besturen vinken af wat er moet afgevinkt worden om in orde te zijn met de regelgeving omtrent cybersecurity.

Het overlopen van deze opgelegde checklists (uit oa officiële interne / externe audits) zeggen soms enkel dat je technisch met iets klaar bent. Maar deze lijstjes geven regelmatig een onterecht gevoel van veiligheid, die niet overeenkomt met de realiteit, het biedt enkel een gevoel van schijnveiligheid.

In onze tweewekelijkse nieuwsbrief peilden we aan de hand van onze on-minute-poll naar de situatie in de praktijk. Bij de helft van de lokale besturen worden niet voldoende praktische maatregelen genomen voor een daadwerkelijke optimale cybersecurity.