Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Digital Trends 2023.

06/01/2023

Ook dit jaar werkt V-ICT-OR samen onder de internationale koepel LOLA en onder redactie van de UK-zuster SOCITM aan de bundel “Digital Trends 2023”.

Niets is moeilijker dan voorspellingen te maken in een wereld van technologie, laat staan in een wereld die zo snelle opeenvolgende gebeurtenissen met een wereldwijde impact hebben.

Medio 2022 was er de goede hoop dat de post-covid-herstelplannen hun resultaten tot ver in het jaar 2023 zouden laten zien. We leerden tijdens de pandemie dat veel van onze op silo-gebaseerde legacy-systemen sneller naar meer cloudgebaseerde oplossingen dienden te verplaatsen met tijd- en plaats onafhankelijke werkmogelijkheden. Deze ongekende digitale verschuiving vereist consolidatie en rationalisatie om het momentum vast te houden. Zodanig zelfs, dat de discussies over informatiebeveiliging en persoonsgegevens in diezelfde context ernstig op tafel kwamen.

Helaas veranderden de Oekraïense crisis, de inflatie en de steeds intensievere cyberaanvallen op de lokale overheden de plannen opnieuw. We hebben de afgelopen jaren vooral geleerd om flexibel te zijn en plannen te maken op basis van wat er in de wereld rondom ons gebeurt.

Voor 2023 zal samenwerking en cyberweerbaarheid hoger op de agenda staan dan ooit tevoren.

Bij het maken van digitale voorspellingen is er ook vaak opwinding over de opkomende technologieën en de verwachting van een dramatische veranderingen. Toch is dit zelden het geval. Beloften van massale ontwrichting door nieuwe technologieën gebeuren zelden binnen een jaar, ondanks de mening van enthousiaste experts en technologiecommentatoren.

De specifieke prioriteiten en technologieën van voorgaande jaren verschoven vaak eenvoudigweg in de lijst naar omhoog of omlaag als reactie op de aangehaalde externe druk, digitale volwassenheid en veranderende verwachtingen van het publiek.


De bundel 'Digital Trends 2023' 👉 verschijnt eind januari 2023. Wij kijken er alvast naar uit.


-/-

In afwachting > hierbij nog eens de link naar het [trendrapport] van vorig jaar - want dit is nog steeds bijzonder interessante materie > Digitale trends in de publieke sector 2022.

#VICTORwerkt
#kennisdelen
#samenwerken