Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Nood aan extra (project-) begeleiding op maat van lokaal bestuur? Hoe kunnen we jou helpen?

10/01/2023

Digitalisering staat (voor het eerst of voor een volgende fase) aan onze deur, maar zijn we er zelf klaar voor? Besturen willen wel degelijk vooruit maar de oefening naar een degelijk doorgedreven digitale werking is nog lang niet klaar.

Nu functies zoals 'informatiebeheerder' en 'digitaliseringsconsulent' aan belang winnen, dient zich de kans aan grote sprongen vooruit te maken. Omdat we bij V-ICT-OR beseffen dat een lokaal bestuur de klus niet altijd alleen kan klaren, wensen we jullie zoveel als mogelijk te ondersteunen.

We zijn er namelijk van overtuigd dat we door samenwerking, kennisdeling en begeleiding samen grote stappen vooruit kunnen zetten. Maar hoe kunnen we jou helpen? Ontdek deze twee interessante opties:

 

1/ Begeleiding beleidsplanning
Wenst uw bestuur werk te maken van de digitalisering - maar zit u nog met heel wat vragen? Denk dan aan vragen zoals:
 

  • Wil mijn organisatie ook een smart city zijn (oftewel een slimme gemeente)?  
  • Hoe zorg ik dat de dienstverlening voor mijn burgers en klanten van zo hoog mogelijke kwaliteit is? 
  • ‘Informatie’ is het nieuwe goud, hoe ga ik daar mee om? 
  • Hoe zet ik technologie op een efficiënte en effectieve manier in? 

Stuk voor stuk thema’s waarop vele organisaties willen inzetten en willen op vooruit gaan. We kunnen gerust stellen dat alle organisaties uit de publieke sector voor een periode van “radicale digitalisering” staan. Dit enerzijds door de grote behoefte aan informatie binnen de steeds wijzigende dienstverleningsprocessen, en anderzijds door het samengaan van verschillende organisaties (inkanteling OCMW’s, fusies kleinere gemeenten,…). Al deze veranderingen zijn dé kans om ook de dienstverlening efficiënter op te zetten en mee te gaan in innovatieve ontwikkelingen, zoals onder andere the Internet of Things. Vanuit V-ICT-OR ondersteunen wij de organisaties in alle nodige veranderprocessen op verschillende manieren, afhankelijk van de maturiteit van uw organisatie. U kiest de aanpak die het best bij u en uw organisatie past (in functie van de veranderingen die uw organisatie doormaakt) en wij zorgen voor een individueel traject afgestemd op uw organisatie. 

Zo zijn er verschillende vraagstellingen vanuit dewelke we kunnen starten : 

  • Wilt u vanuit het nieuwe collegeplan van uw organisatie komen tot een gedragen masterplan informatievoorziening voor de periode van de legislatuur, en ook diverse zaken concreet maken?  
  • Of wilt u enkel ondersteuning bij het opzetten van een bestek voor een nieuw softwarepakket? 
  • Of dient uw netwerk grondig geëvalueerd te worden? 

Neem zeker een kijkje op onze website
of maak een afspraak via info@v-ict-or.be.

2/ Premiumbegeleiding. 
Heeft uw bestuur al een duidelijk plan - maar mist het concrete kennis om het plan volledig zelf uit te voeren? 

Uw bestuur heeft reeds een duidelijk beeld van haar digitale toekomst? Super, de eerste stap is gezet maar nu volgt de concrete uitvoering. Net zoals de meeste besturen en andere organisaties bezit je ook niet altijd over voldoende kennis of expertise om concrete stappen te zetten naar je ideale digitale toekomst. Via het premiumpakket van V-ICT-OR reiken we je heel wat kennis aan door samen met jullie aan de slag te gaan. 

Neem zeker een kijkje op onze website om te kijken hoe we jou kunnen helpen
of contacteer ons vrijblijvend via premiums@v-ict-or.be