Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

cyberweerbaarheidswoensdag nr 2

19/01/2023

Er is de voorbije weken veel gebeurd op ons lokale bestuursniveau, maar als hackers blijven proberen steden en gemeenten, hun lokale politie en hulpdiensten aan te vallen, is het tijd voor een serieuze wake-up call over cyberbeveiliging. V-ICT-OR vzw blijft haar leden natuurlijk ondersteunen en vertegenwoordigen op alle niveaus. 

Gisteren vond de tweede sessie van de cyberweerbaarheidswoensdag plaats.

In totaal mochten we +90 mensen verwelkomen die samen kennis wilden delen en leren van elkaar.

Topic van deze sessie was netwerkbeveiliging (netwerksegmentering, firewalls, netwerkcomponentconfiguraties en updates, zero trust).

Servers, laptops en vele andere toestellen maken een onmisbaar deel uit van onze organisaties. Nieuwe technologie brengt ook steeds meer nieuwe dreigingen met zich mee: virussen, hacking, spammail, misbruik van het bedrijfsnetwerk door eigen werknemers, gegevensverlies, enz ... Daarom is het essentieel dat ook het netwerk van uw organisatie voorzien is van een waterdichte netwerkbeveiliging. Beveiliging tegen aanvallen van buitenaf en van binnenuit.

Na deze sessie zetten we de discussie rond backups verder op ons Teams kanaal. 

Volgende keer hebben we het over patchmanagement.

Iedereen die is ingeschreven om op de hoogte te blijven (van wat we doen vanuit V-ICT-OR, samen met de leden) rond cyberveiligheid ontvangt een uitnodiging voor deze 3de cyberweerbaarheidswoensdag op 01/02/2023 van 15u > 17u.

WELKOM

-/-

Ben je nog niet ingeschreven? Geen probleem - dit kan nog steeds via deze link - KLIK HIER. (deze sessies zijn enkel te volgen voor onze leden) Nog geen lid? Dat kan al vanaf 35 euro.