Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Volgende week 08/02/2023 > cyberweerbaarheidswoensdag nr 4

03/02/2023

Er is de voorbije weken veel gebeurd op ons lokale bestuursniveau, maar als hackers blijven proberen steden en gemeenten, hun lokale politie en hulpdiensten aan te vallen, is het tijd voor een serieuze wake-up call over cyberbeveiliging. V-ICT-OR vzw blijft haar leden natuurlijk ondersteunen en vertegenwoordigen op alle niveaus.

Cyberveiligheidsexpert Jan Guldentops duidde tijdens de Stuurgroep Lokaal E-government enkele bevindingen. Bekijk zijn uiteenzetting hier.

Wil je nog meer te weten komen of uw organisatie voldoende cyberweerbaar is?

Gisteren vond de derde sessie van de cyberweerbaarheidswoensdag plaats. In totaal mochten we opnieuw +80 mensen verwelkomen die samen kennis wilden delen en leren van elkaar.

Topic van deze nieuwe sessie was patchmanagement de rode draad. Over het belang van regelmatig updaten, hoe aanpakken, wat zijn de gevaren van onbezonnen patchen, hoe opnemen met leveranciers, hoe zelf controles uitvoeren. Zorg er bijvoorbeeld voor dat uw patchmanagement is vastgelegd in duidelijke afspraken en procedures. Er dient minimaal bepaald te zijn wie waarvoor verantwoordelijk is en hoe beheerders exact testen of de patch is geslaagd en de dienstverlening niet wordt verstoord. Enz ...

Na deze sessie zetten we de discussie rond backups verder op ons Teams kanaal. 

>>> Volgende sessie duiken we dieper in een aantal tools en hulpmiddelen om de topics die al aan bod kwamen (netwerkbeveiliging, patching, backups, ...) eenvoudiger aan te kunnen pakken.

Iedereen die is ingeschreven om op de hoogte te blijven (van wat we doen vanuit V-ICT-OR, samen met de leden) rond cyberveiligheid ontvangt een uitnodiging voor deze 4de cyberweerbaarheidswoensdag op 08/02/2023 van 15u > 17u.

WELKOM

-/-

Ben je nog niet ingeschreven? Geen probleem - dit kan nog steeds via deze link - KLIK HIER. (deze sessies zijn enkel te volgen voor onze leden) Nog geen lid? Dat kan al vanaf 35 euro.