Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

[whitepaper] Verantwoord gebruik van generatieve artificiële intelligentie - grote taalmodellen.

13/09/2023

Doel. Deze 'do's en don'ts' bieden richtlijnen voor het gebruik van Generatieve AI LLMs (zoals ChatGPT, Bard, Bing of vergelijkbare tools) door gemeentebesturen, non-profitorganisaties en andere organisaties die lokale openbare diensten leveren. Ze zijn van toepassing op alle belanghebbenden, inclusief maar niet beperkt tot: medewerkers, aannemers, ontwikkelaars, verkopers, tijdelijk personeel, consultants, raadsleden en bestuursleden.

Waarom is het belangrijk?
Generatieve Artificiële Intelligentie (AI) evolueert razendsnel en wordt gepromoot door grote technologiebedrijven, die allemaal concurreren om als eerste op de markt te komen, maar zonder wettelijk of gereglementeerd kader. De technologie duikt nu op in tools, systemen en processen die door organisaties worden gebruikt als onderdeel van upgrades of updates. Maar AI wordt vaak geïmplementeerd zonder rekening te houden met onzekerheden en risico's, en de bredere implicaties ervan worden niet goed begrepen.

Download en lees daarom deze waardevolle whitepaper - opgesteld door Socitm in samenwerking met ALGIM (Association of Local Government Information Management) en LOLA, een internationale koepelorganisatie van ICT professionals. Dit document is afgestemd op de Vlaamse lokale besturen door V-ICT-OR.

KLIK HIER door naar deze whitepaper in PDF formaat.

Deze file is enkel beschikbaar voor onze leden. Nog geen lid? Dat kan al vanaf 35 euro.