Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

[CIS] succesvolle cyber- en informatieveiligheid dag editie 2023!

06/10/2023

128 maal dank voor jullie aanwezigheid! V-ICT-OR mocht deze zevende editie van de cyber- en informatieveiligheidsdag afklokken op 128 deelnemers en 7 standhouders op de beursvloer.

Aan de oevers van de Dijle in Mechelen mochten we een podium bieden aan interessante keynote sprekers die onder meer inzoomden op oa:

Bart Somers
Viceminister-president Vlaamse regering | Minister Samenleven en Binnenlands bestuur.
"Lokale besturen staan voor steeds grotere digitale uitdagingen. Vanuit Vlaanderen willen we hun cyberveiligheid versterken zodat ze weerbaar zijn voor de toekomst." "Vlaanderen investeert meer dan 3 mio om lokale steden en gemeenten sterker te maken tegen digitale bedreigingen." "We bouwen samen aan cyberveiligheid en- weerbaarheid met een toolkit, ethisch hacken, en ons Cyber Response Team."

Remco Groet
Strategisch adviseur Cyber Security & Privacy | IBD VNG NL.
De Informatiebeveiligingsdienst (IBD) van de VNG is hét voorbeeld hoe gemeenten collectief dingen kunnen oppakken. We hebben geleerd dat de toegevoegde waarde bij een gemeentelijk incident uiteen valt in drie aandachtsgebieden: techniek, crisiscommunicatie en politiek-bestuurlijk handelen. Er moet dan van alles tegelijk gebeuren en de gemeente komt voor een heleboel ingewikkelde beslissingen te staan. Samen sterk en veilig.

Samantha Smith
Director of Institute | Socitm UK.
Het gebruik van AI in cyberveiligheid biedt een ongeëvenaarde proactieve verdedigingslaag tegen steeds evoluerende bedreigingen. Door middel van geavanceerde algoritmen kan AI verdachte activiteiten sneller detecteren en analyseren dan traditionele beveiligingssystemen. Hierdoor kunnen potentiële aanvallen in een vroeg stadium worden geïdentificeerd en gestopt, wat de reactietijd van organisaties aanzienlijk verkort.

Ook in de verschillende breakout tracks achteraf, werd door de aanwezige experten en partners verder ingegaan op de diverse uitdagingen en opportuniteiten die zich momenteel situeren binnen de zeer brede wereld van cyber- en informatieveiligheid.

Cyberweerbaarheid en informatieveiligheid blijven ontzettend belangrijke topics in de nasleep van een aantal aanvallen op lokale besturen - dat merkten we aan de interesse bij de aangeboden sessies. Ook de komst van diverse veiligheidsvoorschriften brengen vaak extra bezorgdheden met zich mee voor de Vlaamse lokale besturen.

Als kers op de taart hadden we ook de eer om jullie op de hoogte te brengen van het securityconsortium voor lokale besturen dat in Q1 van 2024 van start zal gaan. Wie interesse heeft om te luisteren naar dit verhaal, is van harte welkom op het kick-off moment op 18 oktober tijdens de cyberweerbaarheidswoensdag.

Moest je nog niet ingeschreven zijn voor de besloten online CWW meetings - geen probleem - dit kan nog steeds via deze link - KLIK HIER. 

-/-

SAVE THE DATE - CIS 2024 - donderdag 3 oktober 2024 Lamot Mechelen.