Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

[resultaten 1-minute poll] Wat zijn de pijnpunten bij digitale transformatie?

15/11/2023

Via onze 2-wekelijkse benchmarkpoll lanceren we telkens een paar korte vragen om de vinger aan de digitale pols te houden.

Vorige week vroegen we ons af welke pijnpunten herkenbaar zijn bij een digitale transformatie binnen een organisatie.

Bij een eerste blik op de resultaten blijken de meningen zeer verdeeld: het taartdiagram is bijna "Trivial Pursuit-gewijs" gespreid.

Vanuit de negen voorgestelde antwoorden bleek 'digitale vaardigheden en opleiding' het grootste struikelblok voor de lokale besturen. We zien een gedeelde tweede plaats voor 'cultuur en mindset' en 'betrokkenheid van management'. Zeer kort daarop volgen respectievelijk 'budget en financiering' en de 'betrokkenheid van de eindgebruikers'.
1 op 10 respondenten geeft aan dat 'privacy en veiligheid' een obstakel vormt, nipt gevolgd door 'samenwerking en coördinatie' en 'legacy systemen en technische achterstand'. 

De 'wet- en regelgeving' werd het minst vaak aangegeven als pijnpunt.

Opvallend is ook dat alle respondenten gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid om meerdere pijnpunten aan te geven. Zo werden er gemiddeld 4 à 5 pijnpunten geselecteerd per respondent, wat ook de complexiteit van digitale transformatie weergeeft.

Los van de voorgestelde antwoorden werd ook nog extra input verzameld: lokale besturen ervaren problemen met koppelingen tussen verschillende systemen, gebrek aan communicatie of handhaving van afspraken, gebrek aan helder overzicht, ... De impact op de werklast van medewerkers die aan de slag moeten met nieuwe toepassingen of vaardigheden wordt ook vaak onderschat. 

 

 resultaten poll.png


We hebben zeer veel respons mogen ontvangen op deze poll, wat opnieuw de relevantie van dit thema bewijst.

Digitale transformatie is dan ook het centrale thema voor ons ManageIT congres dat plaatsvindt op 14 december. 

KLIK HIER voor meer informatie en/of om in te schrijven voor deze bijzondere dag/avond in Hilton Antwerpen.