Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Advies en rapport werk maken van interoperabiliteit voor een digitale overheid en economie.

04/12/2023

Vorige week zagen we interessante LinkedIn post in onze feed langskomen van Raf Buyle (Information Architect bij Digitaal Vlaanderen). Inhoudelijk te goed om niet eens extra te delen met onze community. Bij deze: 

👏 De SERV benadrukt de cruciale rol van het OSLO-interoperabiliteitsprogramma dat maar liefst 51(!) keer wordt vermeld in hun meest recente rapport.

📊 Het rapport belicht interoperabiliteit en geeft adviezen voor een naadloze samenwerking tussen systemen, actoren en organisaties bv. door in te zetten op een 💡interoperabiliteitslabo.

🚀🌐Een must-read voor wie de digitale toekomst wil omarmen - met als titel 'Advies en rapport werk maken van interoperabiliteit voor een digitale overheid en economie.'

De Vlaamse Regering heeft een prioriteit gemaakt van de digitale transformatie van de overheid, de economie en de maatschappij. Interoperabiliteit is daarvoor een basisvoorwaarde. Interoperabiliteit slaat op het vermogen van twee of meer IT-systemen, toepassingen, actoren of regelgeving om samen te werken.

De SERV waardeert dat de Vlaamse Regering de afgelopen jaren diverse maatregelen nam om de interoperabiliteit binnen en buiten de overheid te versterken, waaronder de authentieke gegevensbronnen en geografische webdiensten,
het Open Standaarden voor Linkende Organisaties (OSLO)-interoperabiliteitsprogramma, het programma Lokale Besluiten als geLinkte Open Data (LBLOD) en de oprichting van het Vlaams Datanutsbedrijf (athumi). 

KLIK HIER om het gehele artikel verder te lezen.