Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

'Gouden Bit' award werd gewonnen door Stad Kortrijk.

15/12/2023

V-ICT-OR organiseerde net zoals tijdens voorgaande edities de uitreiking van de "Gouden Bit & de Gouden Byte Award" voor slimme lokale besturen.

De Gouden Bit Award is een prestigieuze prijs voor lokale overheden of administraties die dankzij slim ingezette IT het verschil maken voor hun klanten. Elke lokale overheid, overheidsbedrijf of sociale non-profit organisatie, kan aan deze wedstrijd deelnemen.

-/- 

De winnaar van de Gouden Bit Award 2023 was lokaal bestuur Kortrijk - met hun project  'Virtuele assistent'

 

Kortrijk ontwikkelde een virtuele assistent die zorgt dat burgers 24/7 zeer eenvoudig (gepersonaliseerde) informatie, diensten of producten bij hun stad kunnen opvragen via één online toegangspoort. Achterliggend zit een combinatie van Artificiële Intelligentie en chatGPT-technologie. Door die nieuwe technologie efficiënt in te zetten breiden we onze online-dienstverlening uit en maken die toegankelijker: burgers moeten minder naar het loket komen, en medewerkers worden ontzorgd door o.a. minder telefoon- en mailverkeer.

We realiseerden al drie zaken:   
1. Een AI-zoekfunctie op de website.   
2. De koppeling van die AI-zoekfunctie aan chatGPT, die meteen ook de motor is voor het ontsluiten van informatie via de Virtuele Assistent zonder dat die in een apart vraag/antwoord systeem moet bijgehouden worden (https://www.kortrijk.be/1777)
3. De integratie van meldingen via de Virtuele Assistent naar ons meldpunt 1777. 

De volgende stap is dat ook transacties, zoals het opvragen aktes, maken van afspraken, aanvullen van meldingen, koppeling aan Mijn Burgerprofiel, … zullen verlopen via de Virtuele Assistent.

-/-


SAVE THE DATE - volgende editie van ManageIT staat op de agenda voor 12 december 2024.

KLIK HIER door naar de complete reeks sfeerbeelden van ManageIT 2023.