Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

De 'Gouden Byte' award werd gewonnen door Family ProEf

15/12/2023

V-ICT-OR organiseerde net zoals bij de voorgaande edities de uitreiking van de "Gouden Bit & de Gouden Byte Award" voor slimme lokale besturen.

De Gouden Byte is een award voor het project dat door een bundeling van krachten tot een gezamenlijke oplossing heeft geleid (intergemeentelijk of interbestuurlijk).

-/- 

De winnaar van de Gouden Byte Award 2023 was Family ProEf - gerichte voordelen zonder zorgen, een project van Gemeente Wingene / Agentschap Uitbetaling Groeipakket / Stad Leuven / Gemeente Ledegem / Möbius Business Redesign.

In Wingene dromen we er al enkele jaren van om de ultieme dienstverlening aan te bieden: onze inwoners voordelen bieden zonder dat ze die zelf moeten aanvragen. In de loop van 2022 gingen we op onderzoek aan de hand van onze lokale geboortepremie: hoe zorgen we ervoor dat kersverse ouders geen aanvraag meer moeten indienen, dat wij als bestuur de premie op een heel efficiënte manier kunnen uitdelen en hoe garanderen we dat we alle nieuwe ouders bereiken? Na een studieronde in 2022 startten we begin dit jaar het project ‘Family ProEf’ op in de schoot van Gemeente zonder Gemeentehuis. Een ambitieus project dat lokale voordelen automatisch wil toekennen aan gezinnen met kinderen. Niet enkel in Wingene maar in elke Vlaamse stad of gemeente. Het doel van ‘Family ProEf’ is om drempels weg te nemen en iedereen gelijke kansen te bieden. We willen (digitale) uitsluiting voorkomen en non take-up tegengaan. Elk gezin verdient het om toegang te hebben tot de voordelen waar ze recht op hebben. Samen met het Agentschap Uitbetaling Groeipakket zetten we in dit project grote stappen richting proactieve en zelfs automatische dienstverlening. Het agentschap staat in voor de organisatie en het beheer van de uitbetaling van het Groeipakket in Vlaanderen, na de regionalisering van de vroegere ‘kinderbijslag’. In de rand van hun opdracht slaat het agentschap de brug naar lokale besturen, om zo ook op lokaal niveau het gezinsbeleid mee te ondersteunen. Het project loopt van begin 2023 tot in het voorjaar van 2025. Het is onze ambitie om tegen het einde van het project een bereik te hebben van minstens 50 lokale besturen die op een of andere manier gebruik maken van de dienstverlening van het Agentschap Uitbetaling Groeipakket. Op vandaag hebben onder meer Stad Leuven, Stad Gent, Ledegem, Westerlo, Roosdaal, Zele en Lanaken ook al gebruik gemaakt van de nieuwe dienstverlening om geboorte- en andere toelagen (automatisch) uit te betalen aan hun inwoners.

-/-

SAVE THE DATE - volgende editie van ManageIT staat op de agenda voor 12 december 2024.

KLIK HIER door naar de complete reeks sfeerbeelden van ManageIT 2023.