Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

📻 [podcast] V-ICT-OR op de sofa ... Luc Jolie - algemeen directeur - Gemeente Aalter (voorzitter EXELLO.net)

28/12/2023

De belangrijkste community voor technologie, data en innovatie op het lokale overheidsniveau. Met V-ICT-OR op de sofa interviewen we om de 2 weken een bijzondere gast uit het brede ecosysteem van de Vlaamse lokale besturen.

📻 WELKOM Luc Jolie - algemeen directeur - Gemeente Aalter (voorzitter EXELLO.net)

Vele vragen worden beantwoord
 in deze 31 minuten.

- Hoe zie je de evolutie rond informatie en technologie de voorbije decennia? Welke strategieën en initiatieven zijn momenteel gepland om de digitalisering van overheidsdiensten te bevorderen en de dienstverlening aan de inwoners te verbeteren?

- Naast de klassieke management principes, hoe heeft - intuïtie - je rol als algemeen directeur en voorzitter van Exello.net concreet beïnvloed?

- Je bent de peetvader van het project LB365, voorheen 'samen aanbesteden' en nog daarvoor CCSP. Hoe ziet je de impact van dit project op de digitale transformatie van lokale besturen in Vlaanderen, en welke unieke bijdragen levert het project aan de verbetering van intergouvernementele samenwerking en digitale innovatie?

En vele andere vraagstukken komen aan bod in dit interview.

EXTRA ! In dit interview verwijst Luc Jolie 3x naar een rapport (TOEKOMSTVISIE OP HET LOKAAL & BINNENLANDS BESTUUR IN VLAANDEREN) van het Steunpunt Bestuurlijke Vernieuwing (SBV), een consortium van de KU Leuven, de UGent, de UAntwerpen en de UHasselt. KLIK HIER naar de studie van Filip De Rynck en Lieven Janssens. 


BEKIJK deze aflevering 👉 VIA YOUTUBE.

BELUISTER deze aflevering 👉 VIA SPOTIFY.

BELUISTER deze aflevering 👉 VIA APPLE PODCASTS.