Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Stad Roeselare lanceert de Roeselare-app: op elk moment heb je alles wat je nodig hebt in Roeselare direct bij de hand.

23/01/2024

Gratis en makkelijk in gebruik. Wat deze app echt onderscheidt: gebruikers kunnen de app naar hun eigen interesses aanpassen en schikken. De Roeselare-app maakt je leven gemakkelijker. Alle evenementen in één overzicht, de afvalkalender op zak of een melding in één-twee-drie maken: op elk moment heb je alles wat je nodig hebt in Roeselare direct bij de hand. Gratis en makkelijk in gebruik. Wat deze app echt onderscheidt: gebruikers kunnen de app naar hun eigen interesses aanpassen en schikken. Download vandaag nog de Roeselare-app.

Onderzoeken tonen aan dat meer en meer huishoudens toegang hebben tot internet en mobiele toestellen bezitten. Vele afspraken bij en vragen aan Stad Roeselare worden online doorgegeven. Stad Roeselare gaat mee in deze digitale versnelling en ontwikkelde de Roeselare-app. Deze gratis stadsapplicatie moet het leven van de Roeselarenaars een pak makkelijker maken. Verschillende functionaliteiten in de app helpen daarbij, en zijn gekozen op basis van onderzoek. De Roeselare-app is in eerste instantie gericht op inwoners van Roeselare.Met de eerste versie van de Roeselare-app kan je onder meer:

  • eenvoudig afspraken maken bij de stadsdiensten.
  • eenvoudig een 1788-melding maken.
  • documenten en attesten aanvragen in één-twee-drie.
  • snel checken welk evenement plaatsvindt in Roeselare.
  • kijken welk afval je wanneer moet buitenzetten.
  • alle nuttige plekken in Roeselare bekijken, zoals speelpleinen, scholen, musea, openbare toiletten, AED-toestellen, … .
  • op de slimste manier doorheen Roeselare navigeren.
  • alle stadsnieuws zien. Je kiest zelf welke meldingen je wil ontvangen, zo krijg je het laatste nieuws uit Roeselare volgens jouw interesses.
  • de status van je meldingen opvolgen.


Bovendien kan je dankzij Itsme® gemakkelijk inloggen, zodat je veilig en snel de app kan gebruiken.Een modulaire stadsapp: uniek in Vlaanderen

Bijzonder aan de Roeselare-app: je structureert de applicatie zelf, helemaal volgens jouw interesses. De modulaire app betekent dat je de functionaliteiten zo kan schikken en kiezen waardoor het interessantste altijd eerst komt te staan. Bovendien laat deze keuze ook toe om in de toekomst gemakkelijk modules toe te voegen op basis van de gebruiker. Met deze aanpak pioniert Roeselare in het landschap van de gemeentelijke apps.

De toekomst van de Roeselare-app
Stad Roeselare blijft de app geregeld updaten, zodat burgers kunnen genieten van de beste digitale dienstverlening. Het gebruik van de Roeselare-app wordt bovendien gemonitord voor verdere bijsturing. In de toekomst worden de modules uitgebreid. In 2024 komt er een applicatie voor het Welzijnshuis bij, waarbij cliënten van het Welzijnshuis direct en gemakkelijk in contact kunnen staan met hun dossierbeheerder. Daarvoor ontving Stad Roeselare een subsidie van de POD Maatschappelijke Integratie.

Download gratis de Roeselare-app
De Roeselare-app installeer je gratis door te surfen naar Roeselare.be/app. Je kan ook naar je app-stores (Google Play of Apple Store) gaan op je smartphone en daar de zoekterm ‘Roeselare’ ingeven. Je herkent de Roeselare-app aan het stadslogo.

Inwoners die hulp nodig hebben met de app downloaden of gebruiken kunnen terecht bij het gratis meldpunt van de Stad: 1788. Of je komt gratis langs op een van de digipunten in Roeselare: gratis hulp voor iedereen met digitale vragen. Stel jouw vraag aan het gratis meldpunt van Stad Roeselare: 1788. Bel gratis 1788 of vul het online formulier op roeselare.be.Zie ook het originele artikel op de website van de Stad Roeselare - KLIK HIER.