Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

📻 [podcast] V-ICT-OR op de sofa ... Pascal Coppens - Auteur, keynote spreker en technologie ondernemer - nexxworks.

25/01/2024

De belangrijkste community voor technologie, data en innovatie op het lokale overheidsniveau. Met V-ICT-OR op de sofa interviewen we om de 2 weken een bijzondere gast uit het brede ecosysteem van de Vlaamse lokale besturen.

📻 WELKOM Pascal Coppens - Auteur, keynote spreker en technologie ondernemer - nexxworks.

Vele vragen worden beantwoord
 in deze 39 minuten.

- Gezien je uitgebreide ervaring in zowel China als Silicon Valley, ben je in een unieke positie om de verschillen in innovatiebenaderingen tussen deze twee grootmachten te observeren en te analyseren. Wat zijn volgens jou de meest opvallende verschillen in hoe China en westerse landen zoals de VS innovatie benaderen?

- Zijn er specifieke sectoren of technologieën waarin je vindt dat China bijzonder baanbrekend is?

- Wat zijn de mogelijke implicaties voor internationale relaties en samenwerkingen als China blijft evolueren als een technologische supermacht? En hoe zou de rest van de wereld zich kunnen voorbereiden of aanpassen aan deze door China geleide innovaties en veranderingen?

En vele andere vraagstukken komen aan bod in dit interview.

BEKIJK deze aflevering 👉 VIA YOUTUBE.

BELUISTER deze aflevering 👉 VIA SPOTIFY.

BELUISTER deze aflevering 👉 VIA APPLE PODCASTS.


-/-

De twee boeken 'over China' die Pascal Coppens reeds publiceerde, zijn via deze link te koopAl onze leden die aanwezig waren op het ManageIT 2022 congres - hebben natuurlijk reeds het 2de boek 'Can we trust China?' cadeau gekregen van ons 😀 🎁 .