Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

[DITh] helpt senioren in Gent & Kortrijk met digitale ambachten

28/03/2024

Stad Gent, Stad Kortrijk en Digitale Inclusie en Transformatie Hub (DITh), slaan de handen ineen om digitale ambachten te vestigen in HUBs. In deze HUBs worden senioren geactiveerd om deel te nemen aan workshops over digitale ambachten, zoals digitaal borduren, graveren en het maken van digitale kaarten.

De focus ligt op het activeren van senioren die tijdens hun beroepsleven niet met digitalisering in aanraking kwamen. De workshops zijn laagdrempelig en bieden een leuke manier om kennis te maken met nieuwe technologieën.

Een breed scala aan digitale ambachten

In de HUBs kunnen senioren leren werken met snijplotters, 3D-printers, digitale borduurmachines, artificiële intelligentie en VR. Ze kunnen hun eigen creaties maken, zoals gepersonaliseerde cadeaus, foto's en kaarten.

Een samenwerking met iDrops

iDrops ondersteunt het project met expertise en infrastructuur. iDrops heeft al ervaring met het organiseren van workshops en lestrajecten voor senioren rond digitale participatie en digitale empancipatie.

Quote: "Bij iDrops zijn we verheugd om deel uit te maken van dit project. We zijn ervan overtuigd dat digitale technologieën het leven van senioren positief kunnen beïnvloeden. Ons doel is om met deze workshops senioren te inspireren en aan te moedigen om deel te nemen aan de wereld van digitalisering, zodat ze vol vertrouwen kunnen profiteren van de kansen die het biedt." - Nathalie Goethals, iDrops

Een boost voor de digitale vaardigheden van senioren

Het project "Digitale Ambachten voor Senioren" wil de digitale vaardigheden van senioren verhogen en hen meer zelfvertrouwen geven in het gebruik van digitale technologieën. De workshops zijn ook een leuke manier om sociale contacten te leggen en nieuwe dingen te leren.

Laat ons de handen in elkaar steken en de digitale kloof dichten!

-/-

Wil je meer te weten komen over digitale inclusie, neurodiversiteit en duurzame digitale impact? Kom dan op 16 mei 2024 naar de ShopIT dag in Flanders Expo! Ontmoet ons (DITh) team en ontdek ons verhaal tijdens één van de 4 DITh workshops.

Dit is een unieke kans om te leren, te netwerken en je te inspireren door de kracht van digitale inclusie.

We hopen je te zien op 16 mei! KLIK HIER naar de komplete agenda.


-/- 


V-ICT-OR en iDrops bundelen hun krachten in een nieuw initiatief genaamd de Digitale Inclusie en Transformatie Hub (DITh). Dit initiatief streeft ernaar de digitale inclusie en transformatie binnen lokale overheden te bevorderen, met een speciale focus op de verbetering van de dienstverlening door ambtenaren en medewerkers. Deze samenwerking markeert een significante stap voorwaarts in het toegankelijker maken van digitale diensten voor alle lagen van de bevolking. 

KLIK HIER naar het persbericht van 16/02.